RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Madde skader kongehuset

Sist oppdatert:
I en ny svensk dokumentar blir prinsesse Madeleine (25) kalt det svakeste leddet i kongehuset.

(SIDE2): Det er den frittalende forfatteren Jan Guillou (64) som kommer med uttalelsen om det svenske kongehusets yngste medlem.

Grunnen til uttalelsen fra Guillou er at han mener prinsessen «omgås drittunger og personer med sleskete kinnskjegg som har vaklet på kanten av loven», skriver svenske Expressen.

Lei seg
- Madeleine kommer til å bli skikkelig lei seg. Guillou er en av hennes favorittforfattere, sier en kilde til avisen.

Den svenske dokumentarserien om kongehuset har fått navnet «Ers kungliga höghet Westling» («Deres kongelige høyhet Westling»), som er etternavnet på kronprinsesse Victorias kjæreste Daniel.

I serien intervjues seks svenske kjendiser om deres holdninger og følelser til monarkiet og hvordan det har endret seg de siste hundre årene. Fremtiden til de andre nordiske kongehusene diskuteres også.

I premieren
Forfatteren går ut mot Madeleine i det første programmet som vises til uken på svensk TV. Jan Guillou mener prinsessens fester og turer til Stockholms Stureplan skader kongehuset og at hun omgås folk hun ikke burde.

- Men på den andre siden ville det vært langt verre hvis det hadde vært Victoria. Men Victoria er en skikkelig jente, sier Guillou i dokumentaren.

Les også: Neste bryllup ut?

Det er ikke første gang forfatteren langer ut i media - tidligere i år snakket han om den avdøde forfatteren Stieg Larsson.

Les mer her: Guillou ut mot Stieg Larsson

Feil
Venner av Madde sier til den svenske avisen at Jan Guillous refs av prinsessen er feil, og at Madeleine har dempet festingen betraktelig og at hun ikke lenger er den partyprinsessen hun ble fremstilt som i media over hele Europa.

- Madeleine har ikke vært ute på to år. Og det er fordi hun ikke orker alt snakket.

Den svenske prinsessen tok eksamen for noen år siden og arbeider i dag med humanitært arbeid rettet mot barn i organisasjonen Childhood. Madeleine studerer for tiden ved University of Stockholm der hun studerer kunsthistorie.

I fjor besøkte hun Norge i forbindelse med kong Haralds 70-årsdag og da trakk hun i norsk design.

Les mer her: Madde i norsk design

112

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Dagens premie i Side2-quiz: Jean Paul Gaultier Eau de Toilette parfymesett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere