- Maddie døde i leiligheten

Foto: FRANCISCO LEONG (AFP)

Rettssaken ekteparet McCann har reist i Lisboa er i gang.

12.01.10 20:50

Tidligere politietterforsker Gonzalo Amaral har i en bok hevdet at britiske Madeleine døde i ferieleiligheten i Portugal, mens foreldrene hele tiden har hevdet at datteren forsvant fra leiligheten mens de spiste middag med venner på en restaurant like i nærheten. Nå er McCann-ekteparet i Lisboa der de har innledet en rettssak mot forfatteren for ærekrenkelser, skriver britiske medier.

Det første vitnet som møtte i saken tirsdag var påtalemyndighetens mann, Jose Magalhaes e Menezes, som hadde ansvaret for etterforskningen da McCann-ekteparets datter forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz i mai 2007.

Ifølge Sky News fortalte han at etterforskerne blant annet hadde stilt seg tvilende til McCann-ekteparets påstand om at de sjekket leiligheten hvert 30. minutt den aktuelle kvelden.

Han avslørte også at tekstmeldinger Gerry og Kate McCann hadde sendt hverandre ble hentet inn og oversatt fordi politiet mistenkte at de hadde en rolle i forsvinningen.

Videre fortalte han at beslutningen om å peke ut ekteparet som «arguidos» - mistenkte - ble tatt etter at spesielle sporhunder fra England hadde saumfart leiligheten.

På spørsmål om han trodde Madeleine fortsatt kunne være i live, svarte han at sjansen er 50/50.

En politirapport fra den gangen skal konkludere med Madeleine døde i leiligheten, slik Gonzalo Amaral hevder i sin bok, skriver The Sun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.