RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Madeleine (14) går videre

Sist oppdatert:
Sangtalentet Madeleine er bookmakernes favoritt til å gå videre fredag, og hun kan få følge av rocke-Vegard eller Beatles-Oddvar.

(SIDE2): Madeleine (14) overbeviste Jan Fredrik Karlsen til de grader under de innledende rundene med sin fremføring av «Angel», og bookmakerne tror hun får like stor støtte fra det norske folk.

I kveldens semifinale i «Norske Talenter» bestemmer seerne hvilke to av de åtte semifinalistene som går videre til finalen, og Betsafe gir Bergens-jenta ikke mindre enn 1.55 i odds. De har med andre ord stor tro på at hun vil sanke inn flest stemmer under kveldens program.

Hvem vil du at skal gå videre? Stem til høyre.

Av de åtte semifinalistene går den med flest stemmer rett til finalen, mens dommerne skal bestemme om det er nummer to eller tre som får slå følge. Som andreplass på lista gir Betsafe like store odds på 3.00 på både multikunstneren Oddvar Torsheim og rockekongen Vegard F. Dommersnes som imponerte med rockeringene sine, mens de glassbalanserende sirkusartistene følger rett i hel med 3.20.

Swingdanserne Sondre, Maria og Cecile har fått 3.50, mens dansegruppa Soulstars og sangeren Anders har fått 4.00. På en sisteplass ligger den sjarmerende komikeren Martin, med 7.00.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Madeleine Christensen og Oddvar Torsheim har begge sangstemmer som sjarmerer det norske folket i massevis, sier oddssetter Bjarthe Westerheim i Betsafe.com.

- Men Oddvar møter tøff konkurranse i unge og sjarmerende Vegard F. Dommersnes. Unggutten er helt rå med rockeringen og har nok mange fans i TV-stuene over hele landet, sier Westerheim og tror det er 50-50 mellom Oddvar og Vegard til samme odds om den andre og siste finaleplassen bak Madeleine.

Les mer om «Norske Talenter» hos TV 2 Underholdning.

Her er de åtte semifinalistene

Vegard
Vegard F. Dommersnes sjarmerte både juryen og publikum med sine raske replikker og imponerende rockering-nummer. Rockeringen hadde han fått hos farmor da han var fire år, og har siden den gang bare øvd og øvd. Sola-gutten fikk raskt tilnavnet «rockekongen» av Sturla Berg-Johansen, og det var ikke tvil om at han fortjente det. Dommerne storkoste seg under nummeret, og da Vegard hadde rocket ferdig utbrøt Thomas Giertsen: «Du er jo dritgod!»

- Det var helt fantastisk og veldig overraskende, fortsatte han.

De andre dommerne var like begeistret, og mens Mia Gundersen mente han måtte være den største hitten på skolen, sa Jan Fredrik at hvis han hadde vært rockeringspeider i Norge ville han sporenstreks tatt Vegard inn i stallen sin.

Se Vegards fantastiske rocketalent

218610

Oddvar
Oddvar Torsheim ble først kjent for det norske folk som «dudelidu-mannen» i TVNorge programmet «Norges Herligste», men gjorde ikke mindre suksess i «Norske Talenter» med sine ombygde norske versjoner av kjente Beatles låter. På audition i Bergen sang han sin egen versjon av «Get back». Publikum elsket den originale trubaduren, og det gjorde Giertsen også, selv om han nok en gang hadde problemer med å forstå teksten.

- Dette var i hvert fall ikke kjedelig, men jeg må innrømme at jeg skjønte ikke en dritt av hva du sang, sa Thomas etter at 69-åringen var ferdig med å synge.

Også Mia var tilsynelatende full av lovord.

- Du har en herlig vitalitet og det å være original er det ikke så mange som klarer, men det er du.

Men da dommerne skulle stemme, ble det dramatikk. Både Jan Fredrik og Mia stemte nemlig nei til Giertsens ubegripelse.

- Herregud, hva? Kødder du? Mener du det? spurte Giertsen Mia. - Det er jo underholdende!

Etter mye overtalelse gikk Mia Gundersen med på å forandre mening, og dermed var en lykkelig Oddvar Torsheim videre.

Se Oddvars Beatles-tolkning

228866

Karoline og Richard
Karoline Steinsrud fra Toten og Richard Ljungman fra Göteborg møtte hverandre på Sirkus Angora og har turnert sammen i tre år. Hvis de vinner «Norske Talenter», er den store drømmen å kjøpe ny campingvogn. Nummeret de viste for dommerne var glassbalansering der Richard balanserer en mengde glass oppå en ball, som han balanserer på en fiolinbue. Både publikum og dommerne holdt pusten under hele nummeret, og jublet vilt da det var ferdig.

- Dette her var jo helt fantastisk imponerende. Helt utrolig! Jeg satt og var veldig nervøs hele tiden, innrømte Thomas.

- Vet du hva, det var helt herlig, stemte Jan Fredrik i og paret gikk enstemmig videre.

Se Richards balansekunster

228884

Soulstars
Dansegruppa Soulstars er en dansegruppe der fokuset er å samle mennesker uansett minoritet, økonomisk bakgrunn og hvor fra i verden man er, så lenge man elsker å danse. Aldersspennet er fra 10-33 år, noe som tydeligvis imponerte dommerne.

- Når det er så stor aldersspredning så tenkte jeg at dere kanskje hadde tatt med de unge for å være greie, men dere er jo helt rå, strålte Thomas etter at dansen var ferdig.

Også Mia var imponert.

- Vi har jo sett en del dansegrupper og jeg skulle ønske at en god del av dem hadde sett dere. For det som dere har, og som dere skal ha, er presisjon, roste hun

- Til tross for at dere har så stor variasjon i alder, så klarer dere å stå fram som en hel gruppe. Dere klarer å formidle en historie som er interessant fra dere starter til det er slutt.

Med klarsignal fra alle tre dommerne, gikk Soulstars rett videre.

Se Soulstars danse

228880

Martin
Vi skal også få med oss litt standup i kveldens sending, og den er det 11 år gamle Martin som står for. Martin har norsk mor og Sør-Afrikansk far og velger å ta stand-up’en på engelsk. Dette er jo Thomas Giertsens spesialfelt, og han velger også å være ærlig i din tilbakemelding.

- Jeg synes at du har en helt fantastisk tilstedeværelse på scenen, men jeg synes ikke vitsene var så kjempemorsomme, sier han. Men senere legger han til at dette ikke er så viktig.

- Det er måten du gjør det på som er helt fantastisk, ikke vitsene. Men det er det viktigste. For vitsene kan du bytte ut. Du er et kjempetalent.

Også Mia og Jan Fredrik er begeistret for den unge komikeren.

- Jeg liker ansiktsuttrykket ditt og måten du poengterer det du forteller med ansiktet. Det er så levende og på mange måter voksent av en gutt på 11 år, sa Jan Fredrik og la til at han synes Martin hadde flott komisk timing.

- Du hadde en scenisk tilstedeværelse, og du klarte faktisk å få folk til å le, og det er jo det viktigste av alt i standup, påpeker Mia og alle tre dommerne sender Martin videre.

Se Martins standup

228873

Anders
Anders Haram er 45 år og skriver og synger sine egne låter. Han drømmer om å komme seg videre med låtskrivingen og kanskje få en artistisk karriere. Han fremførte sangen «One more day» og hele salen var begeistret.

- Jeg synes du har en utrolig pen, fyldig og veldig behagelig stemme å høre på. Du er så mye flinkere enn du visuelt fremstår, at jeg klarte å glemme det etter hvert også. Ikke at det er noe gærent, men måten du kler deg på for det til å virke som at du ikke tar det alvorlig på en måte, sa Jan Fredrik etter at sangen var ferdig.

- Jeg er ikke enig. Når du ser på klærne til Neil Young eller Bob Dylan, så er ikke det noe problem, poengterer Thomas.

- Du kan godt ta på deg noe annet, men hold deg for guds skyld unna «Idol»-stylistene. Jeg synes det var dritfint, jeg. Og med et samstemt ja fra dommerne var Anders videre.

Se Anders synge

228885

Sondre, Maria og Cecilie
Sondre Olsen-Bye (12), Maria J. Øustedal (12) og Cecilie Kappelslåen (13) danser folkeswing «en gutt med to jenter», og danser med så mye humor at både dommere og publikum stortrives. Spesielt er det Sondre som sjarmerer.

- Dette var bare så gøy, ler Mia da de er ferdige.

- Det er helt utrolig. Dere er veldig flinke til å danse swing, men det som er så spesielt er at du i midten, du leder an disse damene dine på en helt eksemplarisk god måte, roser Jan Fredrik.

- Du har så utrolig mye utstråling, og dere er flotte dere og, men fy fader hvor heldige dere er som har han! Han er jo stjerna i midten!

Og uten så my mer om og men, sendes swingvennene enstemmig videre.

Se swing med en gutt og to jenter

220420

Madeleine
Mye spenning knytter deg seg utvilsomt til Bergens-jenta Madeleine Christensen i kveld. 14-åringen sang Sarah Mclachlans, og ga Jan Fredrik Karlsen umiddelbar gåsehud. Den tidligere «Idol»-dommeren ble omtrent slått i bakken av Madeleines stemmeprakt.

- Jeg tror dette er kanskje en av de aller beste sangauditions jeg har sett, uansett hvilket talentshow det har vært på, stotret han fram.

- Jeg har lyst å høre deg synge i et par timer. Kan vi ikke bare starte med en konsert?

- For en stemme du har. Du fylte hele dette rommet. Jeg har hatt en fantastisk opplevelse, sa Mia Gundersen og med Thomas på laget var det ingen tvil om at 14-åringen skulle videre.

Se Madeleine synge

228876

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere