RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fotomontasje (Scanpix)

- Madeleines mor vurderte selvmord

Sist oppdatert:
Taklet ikke presset rundt beskyldningene om å ha drept sin egen datter.

Kate og Gerry McCann, begge 45, har reist en injuriesak mot den portugisiske politisjefen Goncalo Amaral (56) som etterforsket datterens forsvinning.

Madeleine McCann forsvant sporløst som fireåring fra et hotellrom i Praia da Luz i Algarve i mai 2007.

Politietterforskeren har fremmet injurierende påstander i boken sin «Sannheten bak løgnen». Han påsto i boken at foreldrene drepte datteren ved et uhell, skjulte liket og iscenesatte forsvinningen.

Boken ble gitt ut i juli 2008, bare tre dager etter at foreldrenes status som formelt mistenkte ble opphevet. Ekteparet ble formelt mistenkt av politiet i september året før.

- Drept ved et uhell
McCann-paret har nå reist injuriesaker mot politisjefen, forlaget bak boken og en TV-kanal som fremmet de samme anklagene i en TV-dokumentar.

En britisk psykolog og traumeekspert, Alan Pike, har hjulpet McCann-familien gjennom den vanskelige tiden etter datterens forsvinning.

Pike vitnet i rettssaken i Lisboa denne uken. Da fortalte han at Kate McCann vurderte selvmord som følge av svertekampanjen.

- Hun snakket om ikke å være til lenger, og anså selvmord som en mulighet til å avslutte traumet hun var utsatt for, sa Pike.

- Kate hadde det ikke bra, og hun delte veldig mørke tanker med meg, hvilket hun ikke hadde gjort før.

Ga nesten opp håpet
Pike fortalte også at Kate var i ferd med å gi opp alt håp, og fryktet at folk skulle tro på politisjefens anklager, og dermed avslutte søket etter datteren. En stor frykt skal ha vært at boken ville endre folkeopinionen i Portugal, og at portugiserne skulle tro på boken.

- Hun tilbrakte mange dager hvor hun gråt og hulket over uretten som ble gjort mot Madeleine av nettopp de menneskene som skulle hjelpe henne, sa Pike.

Boken til politimannen solgte 120.000 eksemplarer før McCann-ekteparet lyktes med å trekke den tilbake fra markedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Britisk politi gjenåpner saken
Det portugisiske politiet henla saken etter ett års tid, uten noen klare spor i forsvinningssaken.

Foreldrene har imidlertid aldri gitt opp håpet, og har ført en internasjonal kampanje for å finne datteren. I 2011 startet britisk politi en offisiell gjennomgåelse av forsvinningssaken. Britisk politi har vært i Portugal 16 ganger i forbindelse med forsvinningssaken, og gjenåpnet saken tidligere i år.

Politiet har 38 navn på en liste over interessante personer.

Kilder: The Independent, Daily Mail, The Telegraph

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere