Gå til sidens hovedinnhold

- Måkt inne av kommunen

Livet ble litt tyngre for en huseier (47) på Stathelle da han så at kommunen hadde valgt hans innkjørsel som et egnet sted for å dumpe snø. Han hevder at de brøt ut i latter da han ringte dem.

(TA): I sommer kjøpte mannen bolig i Bamble sammen med kona.

Den nye boligeieren sier at han er opptatt av å få det som i sommer var noen andres bolig, til nå å bære hans personlige preg. Da kan det være greit å komme seg inn og ut av huset, mener han.

To meter høy snøfonn

- I morgen skulle jeg egentlig ut med tilhenger og kjøre møbler. Men jeg ser at kommunen har lagt igjen en snøfonn som er minst to meter høy da de var her og brøytet, forteller den frustrerte huseieren til TA.

Med to store innkjørsler og mye annet å tenke på, pleier stathellemannen å betale noen med traktor til å måke i innkjørslene.

- Jeg bor nærme Rema 1000, så jeg pleier å betale de samme som brøyter parkeringsplassen der til å måke begge innkjørslene mine også. For begge er i bruk. Men nå har kommunen lagt igjen for mye snø til at dette lar seg gjøre med maskineriet de har tilgjengelig, forteller huseieren.

- Lo av meg

Stathellemannen forteller at han naturlig nok ringte Bamble kommunes vakttelefon for å fortelle om snøfonnen som lå i veien.

- Jeg snakket med dem to ganger. Først fortalte de meg at de ikke hadde mulighet til å sende ut noen, og at de dessuten ikke hadde maskineri med løftearm tilgjengelig. Da jeg fikk tenkt meg litt om, ringte jeg dem en gang til. Jeg vet nemlig godt at de kjører rundt med løftearm i gata her. Da jeg ringte opp igjen, ble jeg ledd av. Personen jeg snakket med bare lo og sa ”det driter jeg i, jeg gidder ikke diskutere med deg”. Jeg hadde på høyttaler, og kona reagerte også på dette.

Den nye boligeieren fikk da mistanke om at det var vanlig praksis for kommunen å legge igjen det han kaller et slott av snø i gården hans, og forhørte seg med naboer.

- Den ene naboen var forferdet. Alle jeg har snakket med sier de aldri har sett noe slikt her før, sier han, og fortsetter:

- Jeg er ganske så frustrert. Dette er helt vilt!

- Lo ikke

André Olsen, avdelingsingeniør i Bamble kommune, er mannen som tok telefonen da den frustrerte boligeieren ringte vakttelefonen. Han forteller at han har kjennskap til at mannen ringte og var oppgitt over snø i innkjørselen, men nekter for å ha ledd av han.

- Først må jeg si at jeg ikke kjenner veldig godt til detaljene i denne saken. Det jeg har fått høre er at det er to forskjellige innkjørsler ved denne boligen, hvorav kun én er i daglig bruk. Det stemmer at jeg snakket med han, men jeg lo ikke av han, forteller Olsen.

Olsen mener at det er rart denne saken dukket opp akkurat i dag, og peker på mengden snø som har falt hele uka for å bygge opp argumentet sitt. Videre forteller han også om at de mottar mange mindre seriøse telefoner, og at tonen derfor ofte kan bli noe mindre hyggelig.

- Jeg har henvist han videre til de som driver vegdrift på dagtid. Akkurat nå har jeg heller ikke mulighet til å sende noen ekstra brøytebil til stathelleboligen. I går var to skift ute og måkte i 107 timer i strekk, så nå er det mange som er hjemme og tar seg en fortjent høneblund, avslutter Olsen lørdag kveld.

- Uhørt

47-åringen som bor på Stathelle reagerer kraftig på at det skal ha noe å si hva kommunen erfarer om daglig bruk av innkjørsler.

- Det er uhørt at det skal ha noe å si. Bare fordi de selv mener at den innkjørselen ikke er i daglig bruk, kan de ikke komme hit og fylle den opp med snø. Hva med pensjonister som lar bilen stå om vinteren? Får de også en diger snøhaug i gården? Uansett er innkjørselen min i bruk. På senhøsten hadde jeg lastebil med grus og hoppetuss i sving for å gjøre den litt fin. Tilhengeren min kjøres også inn og ut der, men nå kommer jeg ingen vei med den, avslutter stathellemannen.

Dette utsagnet hadde kommunen ingen ytterligere kommentarer til lørdag kveld.

Les flere saker fra TA her

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser