RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Maktmisbruk av redaktøren

Sist oppdatert:
- Som tidligere journalist ble jeg først og fremst sint på de journalistiske metodene som ble brukt. Dette er misbruk av makten man har som redaktør, sa tidligere Ap-politiker Ane S. Tømmerås. Hun forsvarte Jan Simonsen i retten i går.

- Jeg kjente til Simonsen gjennom media, og så på ham som en populistisk fyr med lettvinte meninger og svar. Jeg var skeptisk til hele mannen da jeg kom inn i justiskomiteen. Men det tok ikke mange ukene før jeg forsto at det bodde mye mer bak fasaden, sa tidligere stortingspolitiker Ane S. Tømmerås.

Dagbladet skriver at hun holdt en flammende forsvarstale for Jan Simonsen i retten mandag 8. desember. Jan Simonsen har stevnet Gerhard Helskog for programmet som ble laget om ham i "Rikets tilstand".

Hun fortalte at hun ble forbannet da hun så programmet om det homofile utestedet "Enka". Hun kjente ikke igjen bildet som ble tegnet av Simonsen. Tømmerås forklarte at de 12 personene i justiskomiteen kom tett innpå hverandre, på grunn av mye jobb og flere turer.

- Jeg lærte Simonsen veldig godt å kjenne. Og det mennesket jeg lærte å kjenne var veldig snilt og ordentlig. Han hadde alltid omtanke for menneskene rundt seg i stort og smått, sa Tømmerås.

Medieprofessor Jostein Gripsrud kritiserte også de journalistiske metodene som ble brukt i programmet. Gripsrud beskrev dem som insinuerende og mistenkeliggjørende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere