RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Målinger styrer Frp

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen mener dårlige meningsmålinger fører til at Fremskrittspartiet nå vil bruke mer penger.

- Det virker som Fremskrittspartiets oljepengebruk varierer med partiets oppslutning på meningsmålinger, sier lederen av Stortingets finanskomité, Torgeir Micaelsen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Det samme kan man for øvrig si om graden av innvandrerhets, legger Ap-representanten fra Buskerud til.

Torgeir Micaelsen reagerer på at Frp-leder Siv Jensen allerede nå varsler at partiet vil bruke mer oljepenger enn regjeringen etter sigende kommer til å foreslå i statsbudsjettet for 2011 om over en måned. Torsdag anklaget Jensen statsminister Jens Stoltenberg for å ville spare Norge til fant.

Ganske spesielt

- Det er ganske spesielt at Siv Jensen og Frp har bestemt seg for hva Frp vil foreslå i oktober før hun har fått presentert de økonomiske utsiktene, sier Micaelsen.

- I årene fram til finanskrisen, var Frp hvert år villig til å risikere høyere renter og arbeidsplasser gjennom å øse på med oljepenger i sine forslag. Ved finanskrisens inntog var mantraet «For lite – for sent» i samkor med Erna Solberg, sier Micalsen.

Han viser videre til at Frp i fjor høst «plutselig» mente at regjeringen brukte for mye penger over statsbudsjettet og ville holde igjen.

Politikken virker

- Men nå, over en måned før hun har fått presentert budsjettet for 2011, har hun allerede bestemt seg for at regjeringen bruker for lite penger. Dette blir komplett useriøst, sier Micalsen.

Han hevder at regjeringens økonomiske politikk, som i korte trekk går ut på å holde igjen i gode tider og gi gass i dårlige tider, har gitt fantastiske resultater.

- Politikken har virket. Den foreløpige fasiten viser høyere økonomisk vekst og Europas laveste arbeidsledighet. Hvis man skal styre Norge, må man være villig til å styre i den økonomiske politikken. Det er dette Sigbjørn Johnsen og Jens Stoltenberg har forstått, men som Siv Jensen igjen viser at hun ikke har greie på, sier Micaelsen.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere