RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mamma døde av overdose

Sist oppdatert:
Mia Gundersens mor døde av en overdose heroin, skriver artisten i sin selvbiografi.

(SIDE2:) Neste uke kommer Mia Gundersens selvbiografi «Jeg er Mia» i salg. I boken avslører hun blant annet at moren, Unni Gundersen, døde av en overdose fredag 15. februar i år, avslører Se og Hør fredag.

«Dødsfallet kom ikke overraskende, men årsaken var helt sjokkerende. Det var så galt som det kunne bli. Mor døde av en overdose heroin, hjemme i omsorgsboligen sin, 70 år gammel. En nær slektning av mor med tunge rusproblemer ble fengslet samme dag som hun døde, mistenkt for uaktsomt drap. Han hadde forsynt henne med heroin og satt den siste sprøyten på mor.»

Måte utsette TV-opptak
Gundersen har valgt å være åpen om sin mor etter å ha blitt enig med faren og søsteren. Ved å fortelle om dette, ønsker hun å gi oppmerksomhet til skjult pillemisbruk.

- Hvorfor forteller jeg om forhold som er så personlig sensitive? Jeg tror på åpenhet om smertefulle forhold generelt. Det er blitt min grunnleggende livsfilosofi. Åpenhet gjør det lettere for oss som medmennesker å forstå andres lidelser. Åpenhet gjør det lettere å søke profesjonell hjelp, sier Gundersen til Se og Hør.

Videre forteller Gundersen om hvordan de mangfoldige ganger fant moren i koma etter at hun hadde tatt sterke medikamenter, og om TV-opptak i forbindelse med NRK-serien «Offshore» måtte utsettes en hel dag i 1999 fordi Mia Gundersen måtte ut og lete etter sin mor som da var tungt ruset.

40 år som artist og skuespiller
Hun sier at det ville vært umulig å skrive en bok som sitt liv uten å fortelle om morens rusavhengighet, og at det er et tema hun og de andre som sto moren nært ønsker å belyse.

Journalist og forfatter Hege Storhaug har skrevet boken som kommer i salg førstkommende tirsdag. Storhaug og Gundersen har kjent hverandre i flere år. Boken kommer ut i anledning av at Gundersen Leliënhof i år har 40-årsjubileum som sanger og skuespiller.

Det har ikke lykkes Side2 å komme i kontakt med Mia Gundersen. Unit Management opplyser at hun har en avtale med Se og Hør, og at hun møter øvrig norsk presse førstkommende onsdag.

Regner med reaksjoner
På sin nettside skriver Mia Gundersen følgende om boken.

- Jeg må nok regne med at det kommer noen reaksjoner på boken. - Når jeg først bestemte meg for å gjennomføre prosjektet, så jeg det samtidig som en forutsetning å være hundre prosent ærlig. Og jeg vet at nettopp det kan provosere. Både på godt og vondt.

På forlaget sine nettsider kan man lese følgende:

«Mia Gundersen har jobbet beinhardt for å oppnå den anerkjennelse og stjernestatus hun har i dag, Fra hun var 10 år, har hun til tider møtt sterk motstand, særlig i privatlivet. Uten sitt kunstneriske talent og sterke ønske om å lykkes ville hun ha bukket under.

Nye og oppsiktsvekkende sider ved Mias personlige liv kommer fram. Til tider er det smertefull lesning, men hennes befriende latter er likevel aldri langt unna.»

Flere personlige intervjuer
Både som skuespiller, artist og privatperson har Mia Gundersen fått mye plass i rampelyset. Det er mange som har forventninger til boken hennes, og hun har tradisjonelt vært svært ærlig om flere private forhold.

Da Mia Gundersen var 22 år ble hun voldtatt, mens hun jobbet som au pair i England. Dette fortalte hun i et åpent intervju i magasinet Henne i 2001.

Hun befant seg på en fest sammen med venninner. Mens hun var på toalettet, ble de andre gjestene sendt hjem, og hun befant seg plutselig alene med en fremmed mann.

- Han tok kvelertak på meg og voldtok meg. Jeg hadde ikke en sjanse. Det var overlevelsesinstinktet som styrte, og jeg reagerte som et dyr, sa hun i det oppsiktsvekkende åpenhjertige intervjuet i Henne i 2001.

I anledning sin 40-årsdag i 2001 valgte hun å gi pengene fra festen til Amnesty International.

- Jeg dedikerer fødselsdagen min til Amnesty, for jeg vet hva overgrep er, sa hun til Henne.

Artikkelen fortsetter under bildet

Adopsjonsbråk
I et innlegg i A-magasinet i januar spurte Kadra om Mia Gundersen Lelienhof og mannen Marcel bruker sitt adopterte barn til å bygge image.

Under tittelen «Tabloid adopsjon» spurte hun om ikke adopterte barn fra Afrika hjelper kjendisers karriere mer enn at kjendiser hjelper barn fra Afrika til et bedre liv.

- Denne artikkelen er så spekulativ og skammelig at vi ikke vil nedlate oss til å kommentere innholdet, sa Mia Gundersen og Marcel i et kort tilsvar til Aftenposten.

Les hele saken: Mia forbannet på Kadra

Nok en Se og Hør-avtale
Senere samme dag valgte hun likevel å kommentere saken.

- Jeg syns det er horribelt å komme med slike påstander. At et adoptivbarn er som en leke for kjendisene er så drøyt. Det er noe umoralsk over det, sa Mia til sitt forsvar som gjest hos Anne Grosvold samme dag.

Mia fortalte også at hun gir litt av sitt privatliv til pressen og at hun i denne saken valgte seg Se og Hør.

- Vi har en avtale med Se og hør. Det er sikkert politisk ukorrekt i mange kretser, men det er vår sak, mente Mia.

Les hele saken: - Jeg er muligens litt naiv

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere