RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Man kan lyve, uten å lyve rent teknisk

Sist oppdatert:
Kristin Clemet og tidligere Ap-politiker Wegard Harsvik langer ut mot hverandre.

Det har brutt ut offentlig ordkrig mellom tidligere Ap-politiker Wegard Harsvik og Civitas Cristin Clemet (tidligere Høyre).

Grunnen er boken «Blåkopi», som Wegard Harsvik står bak.

- Boken er så gjennomført uetterrettelig at den igrunnen unndrar seg muligheten for seriøs debatt, skriver Clemet i sin blogg.

- Man kan lyve, uten å lyve rent teknisk
Clemet mener nemlig at den tidligere Ap-politikeren Harsvik prøver å gi leserne et inntrykk av hvor ille det har gått i Sverige etter at den borgerlige regjeringen overtok i 2006, for på den måten å advare mot å stemme på partiet Høyre.

Da hun leste VG på mandag, bestemte hun seg for å ta til motmæle mot Harsvik og hans bok.

«Siden forlaget, tankesmien Res Publica, i VG i går selvfornøyd konstaterte at ingen hittil har klart å påvise faktafeil i boken, men bare «et knippe småfeil», tenkte jeg det kunne være greit å skrive en liten kommentar - nettopp for å illustrere hvordan man kan lyve uten nødvendigvis å lyve rent teknisk» skriver Clemet.

Harsvik publiserte i etterkant en blogg der han tar kritikken fra Clemet med stor ro. Bloggen ble publisert på Nettavisen tirsdag.

- Å bli belært av Civita og Høyre om selektiv kildebruk tar jeg med knusende ro, skriver Wegard Harsvik i sitt svar til kritikken han fikk fra Clemet.

- Høyresiden liker ikke debatten
Han mener poengene han fremstiller i boken medfører en debatt høyresiden i Norge er lite begeistret for.

«Man er blitt så godt vant med et politisk klima der ingen stiller spørsmål ved deres løsninger, at motstand møtes med utskjelling i stedet for diskusjon. Men skjellsordene sitter gjerne løsest når argumentene er som svakest. Kristin Clemets forsøk på å stoppe debatten gjennom å anklage undertegnede for ”teknisk løgn” men ikke «løgn», er en merksnodig språklig nyskapning,» mener Harsvik.

Les Clemets blogg her.

Les Harsviks svar til Clemet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere