RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ALT ER BORTE: Dette var synet som møtte Viggo Augustinussen (62) da han kom tilbake til boligen sin lørdag etter en natt på sykehuset etter brannen fredag.
ALT ER BORTE: Dette var synet som møtte Viggo Augustinussen (62) da han kom tilbake til boligen sin lørdag etter en natt på sykehuset etter brannen fredag. Foto: Ola Solvang (Nordlys)

- Man står på bar bakke etter en slik brann

Sist oppdatert:
Viggo Augustinussen (62) mistet alt av bilder og famileklenodier i brann.

Viggo Augustinussen (62) kom fra den dramatiske boligbrannen lørdag med mindre røykskader. Alt han eide forsvant derimot i flammehavet, skriver Nordlys.

Da 62 åringen kom opp fra kjelleren var det full fyr i kjøkkenvifta, minutter etter var huset blitt til et flamme–inferno.

Viggo Augustinussen kom fra den dramatiske boligbrannen på Fagernes fredag kveld med mindre røykskader. Huset brant ned til grunnen. Alt han eide forsvant i flammehavet.

Forsøkte å slukke

Fredag kveld jobbet han med å prekivere en fiskefangst nede i kjelleren. Da han kom opp så han at det veltet røyk og flammer ut fra kjøkkenvifta ved komfyren.

- Jeg forsøkte å slukke med en våt handduk, men det var nytteløst. Det var bare å komme seg ut, forteller 62–åringen.

 - Det var et veldig trist syn

Han hadde pustet inn en del røyk, og tilbragte natta på UNN. Lørdag morgen ble han utskrevet, og noen timer senere var han tilbake på branntomta i Ramfjord.

KONTROLLERT NEDBRENNING: Det var ikke mulig å berge den eldre eneboligen som brant ned på Fagernes fredag kveld.


- Det var et veldig trist syn. Det viktigste er naturligvis at man berget liv og helse. De fleste materielle ting kan erstattes, men ikke minnene. Alt av bilder og famileklenodier er tapt for altid, sier Augustinussen.

- Man står på bar bakke etter en slik brann. Mobiltelefon, klær, førerkort og alt av papirer er borte. I formiddag var jeg innom politiet for å få utstedt kjøreseddel. For å få det måtte jeg ha identitetskort med bilde. Alt slikt forsvant imidlertid i brannen.

Bor hos venner

Huset var bygget i 1959, og utvidet med et tilbygg på 1990–tallet. Augustinussen håper å komme i gang med bygging av et nytt hus så raskt som mulig.

- Inntil videre bor jeg hos venner, og har fått god hjelp til å komme meg rundt for å handle inn klær og andre nødvendige ting, sier Viggo Augustinussen.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere