*Nettavisen* Nyheter.

- Man vet aldri hva som ligger bak en slik trussel

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Per Sandberg (Frp) forventer at PST setter inn alle nødvendige ressurser i jakten på Breiviks «nestkommanderende».

14.08.12 07:22

(Nettavisen): Tidligere i kveld skrev Nettavisen som første avis at en eller flere personer har kontaktet flere av landets største aviser og politikere via e-post, Nettavisen inkludert.

I brevet står det blant annet:

«Det at han nå muligens skal bli ignorert på ny og bli erklært «utilregnelig» av det falske og korrupte maktapparat, er for oss ulevelig og urettferdig. Da har i så fall alle de som døde ved hans sverd gått bort forgjeves. Vi krever derfor vår kommandants frikjennelse og en anerkjennelse av hans påberopelse av nødrett i denne krig.»

PST bekreftet overfor Nettavisen de er kjent med saken og at det er startet full etterforskning.

- Vi kan bekrefte at vi har startet etterforskning med mistanke om oppfordring til terror, opplyste informasjonssjef Martin Berntsen til Nettavisen.

Sendt til flere Frp-ledere
Brevet er blant annet sendt til flere profilerte FrP-politikere, deriblant Christian Tybring-Gjedde, Peter N Myhre og Per-Willy Amundsen.

Lederen for Stortingets justiskomité, Per Sandberg (Frp), sier til Nettavisen at han ikke er sikker på om han har mottatt e-posten. Likevel mener han trussel-mailen må tas svært alvorlig.

- Jeg vil ikke tillate meg å spekulere i hvorfor brevet er sendt akkurat i dag. Det jeg vil si er at jeg forventer at PST, politiet og etterretningstjenesten setter inn alle ressurser for å finne avsenderen av denne e-posten. Man vet aldri hva som ligger bak en slik trussel og ut ifra dagens rapport vet vi jo at sikkerheten ikke er av beste kvalitet her i landet, sier Sandberg.

Trussel mot det norske folk
Han mener det er viktige å avsløre avsenderen av flere grunner.

- Det er terror i seg selv å sende slike brev, også overfor det norske folk. Ut ifra innholdet å bedømme må vi ta brevet på alvor. Anders Behring Breivik virket heller ikke spesielt farlig i starten sier han, og viser til PST ikke klarte å spore opp massemorderen i forkant av bomben i høyblokka og massakren på Utøya.

- Regner du med at PST klarer å spore opp denne personen?

Ja, det regner jeg med. Å finne en avsender av en slik mail bør ikke ta med enn 2 - 4 dager. Med mindre man må en dommergodkjennelse for å gå inn i et register, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.