*Nettavisen* Nyheter.

- Mange er glad i ham

Idrettsklubben i Agder er i sjokk. Sportssjefen er siktet for misbruk av barna han skulle lede.

20.02.09 09:12

- Forestill deg situasjonen vi har havnet i. Denne mannen gjør en formidabel jobb i klubben. Ingen har hatt et negativt ord å si om ham. Dette er en mann som mange er glad i.

Det sier nestlederen i idrettsklubben som denne uken ble rammet av tragedie. Selv ønsker han å være åpen om det som har skjedd i klubben. Nettavisen har likevel valgt å anonymisere av hensyn til den siktede.

Foreldre sa ifra
- Det hele startet etter at en trener fikk informasjon om at noe hadde skjedd fra foreldre i klubben. Det er informasjon fra flere foreldre som gjelder en enkelt hendelse, sier nestlederen.

Klubben valgte å gå videre til politiet med informasjonen. Fredag ble den 31 år gamle mannen varetektsfengslet, siktet for seksuelle overgrep mot flere gutter mellom 12 og 17 år.

- Politiet er helt i innledende fase av etterforskningen, og den vil jo da avdekke karakter og omfanget av saken, sa sier politiadvokat Rita Charlotte Lid ved Agder politidistrikt til Nettavisen fredag.

Skal gå videre
Mannens advokat, Ben Fegran, sa til Nettavisen at hans klient har vært i flere avhør, og at det blir ytterligere avhør i dagene som kommer. Hvordan 31-åringen stiller seg til beskyldningene, ønsker Fegran foreløpig ikke å kommentere.

- Nå er dette en politisak, men klubben skal gå videre. Dette er en flott klubb, og det er ikke klubben som har gjort noe feil. Vi ønsker ikke å legge lokk på denne saken, men informere og være åpne med det vi kan, sier nestlederen til Nettavisen.

I begynnelsen av uka vil klubben, sammen med politiet, holde et informasjonsmøte for klubbens over 2000 medlemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag