- Mange har sett «hundemannen»

Foto: Olav Sundvor (Bergensavisen)

(Bergensavisen) - Vi har fått mange tips fra folk som har sett mannen med en liten svart og hvit hund i området.

Foreløpig har vi ikke navn på vedkommende, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved Bergen sentrum politistasjon til BA.

Forfulgt og antastet
Det var ved 18-tiden lørdag kveld at en drøyt 15 år gammel gutt skal ha blitt forfulgt opp turstien til Hellen festning. Han var på vei hjem. På toppen av festningsområdet skal han ha blitt overfalt og kastet i bakken.

Etter en stund skal 15-åringen ha kommet seg løs ved å slå fra seg.

Brukt som skolevei
Stien blir hyppig brukt som skolevei.

I går fortalte faren til 15-åringen om hendelsen i BA.

– Min sønn er ganske stor og klarte å forsvare seg, men det er ganske skremmende at noe sånt kan skje her, særlig etter det som har skjedd i Ålesund, sier han.

BA har snakket med hundeeiere i området som gir uttrykk for at de har sett en mann som passer til beskrivelsen.

– Jeg mener jeg så den etterlyste forleden. Jeg har tidligere ikke sett ham på tur, så han kan være ny i området. For meg virker han yngre enn ca 30 år. Hunden tror jeg er en valp, sier en beboer som benytter turstien ofte.

Ikke lignende overfall
Politiet tror det er et tidsspørsmål før den etterlyste blir tatt. Flere mener å ha sett mannen på forskjellige tidspunkter, men ingen vet hva han heter eller hvor han bor.

– Er det grunn for engstelse for barn og voksne som benytter turstien?

– Vi ser alvorlig på saken, men vi har ikke fått andre meldinger om lignende hendelser den senere tid, sier politioverbetjent Isehaug.

Politiet er fortsatt interessert i tips i saken, og om mannen med skuldelangt mørkt hår som har gått med en liten, svart og hvit hund.

Hellen skole sendte i går ut melding til foreldrene om hendelsen.

«Skolen ser svært alvorlig på at en slik hendelse skjer i nærmiljøet vårt, og vil i samarbeid med FAU følge opp saken i forhold til politiet», skriver fungerende rektor Bodil Wergeland i brevet.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag