- Mange kunne vært bedre enn Sandberg

Per Sandberg

Per Sandberg Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Frps stortingsrepresentant Øyvind Korsberg skuffet over Sandbergs u-sving.

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Frps stortingsrepresentant Øyvind Korsberg er skuffet over at Siv Jensen og sentralstyret tar imot Sandbergs beslutning om å fortsette som nestleder med åpne armer.

- Jeg mener det er mange som kunne gjort en bedre jobb enn Per Sandberg som nestleder, sier Korsberg til Aftenposten.

Korsberg har lenge ligget i en dyp konflikt med Per Sandberg. I avisa Nordlys anklaget han før helgen Sandberg for å drive et maktspill for å sikre sin kone posisjoner og verv i partiet.

- Åpenbart unntak
Selv ble han i Sandbergs bok som ble lansert før jul i fjor, karakterisert som en «brønnpisser» og intrigemaker.

Korsberg mener Sandberg har sluppet billig unna med det han oppfatter som illojal oppførsel, og sier han hadde trodd at partileder Siv Jensen og sentralstyret skulle reagere kraftigere på Sandbergs bok enn de gjorde.

- Jeg registrerer at sentralstyret har et helt annet verdigrunnlag enn det jeg har, sier Korsberg.

Han sier han har forholdt seg til partiets vedtekter og retningslinjer, men at det åpenbart finnes unntak for Per Sandberg.

Hjemmekontor
Overfor VG er Korsberg svært kritisk til at Sandberg planlegger å jobbe mindre i Oslo og bruke mer tid med familien, noe Korsberg mener er vanskelig å kombinere med nestledervervet.

- Vi skal åpenbart nå ha en nestleder på deltid med hjemmekontor på Senja. Spørsmålet er hva Per Sandberg nå egentlig skal gjøre, annet enn å heve godtgjørelse. Det partiet derimot hadde trengt var en nestleder som jobbet maksimalt for partiet og regjeringsprosjektet vi er en del av.

- Jeg er forundret over at vi kan tillate at vi har en nestleder som skal ha den luksusen av å sitte hjemme på Senja og se hva som skjer, uten å bidra til partiet. Det er uhørt, sier Korsberg.

Ferdig med saken
Selv sier Per Sandberg at han ikke tror alle i partiet er glade for at han velger å fortsette som første nestleder likevel, etter at han i slutten av oktober i fjor sa at han ville gi seg på landsmøtet til våren.

- Nei, jeg er kontroversiell eksternt og internt, sier Sandberg til Aftenposten og tilføyer at han ikke ønsker å fortsette konflikten med Øyvind Korsberg.

- Jeg er ferdig med saken. Jeg har sagt mitt og gjort mitt, sier Sandberg og legger til at han kommer til å forholde seg helt normalt til partifellen i tiden framover.

Korsberg på sin side, sier det er Per Sandberg som har valgt å skjelle ham ut både muntlig og i boka, og at det derfor ikke er hans oppgave å strekke ut en hånd. Til VG sier han at Sandberg ved å holde på nestledervervet bidrar til å svekke partiets seriøsitet.

Kreftene tilbake
Da Sandberg i fjor høst varslet at han aktet å tre tilbake som første nestleder i Frp, opplyste han at han heller ikke ønsket å bli statsråd eller parlamentarisk leder for stortingsgruppa. Begrunnelsen var at han var sliten, manglet motivasjon og hadde behov for å tilbringe mer tid med familien.

Nå er kreftene og lysten kommet tilbake, og det er altså ryddet mer tid på hjemmebane.

- Batteriene var tomme. Men nå har jeg vært på en lang ferie med familien. Og før det har jeg levert på skolen flere ganger de siste tre månedene enn de to foregående årene. Jeg tillater meg også flere mandager og fredager hjemme. Samtidig ser jeg at det skjer veldig mye spennende politisk framover. Vi har sju Frp-statsråder som leverer over forventning. Det er et løp jeg har lyst til å være med på, oppsummerte Sandberg i forbindelse med Frps sentralstyremøte mandag.

Dermed er det ikke lenger noe nestlederverv å konkurrere om for justisminister Anders Anundsen, statssekretær Bård Hoksrud eller Os-ordfører Terje Søviknes, som alle var blitt nevnt som aktuelle arvtakere etter Sandberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag