RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mange sivile drept i nye angrep i Syria

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-AFP): 34 sivile, hvorav ti barn, ble drept av sikkerhetsstyrker i Syria torsdag, melder en menneskerettsgruppe. FN har mistet oversikten over hvor mange som er drept i konflikten.

- 34 sivile er blitt drept av sikkerhetsstyrker i flere regioner i landet, hovedsakelig i Homs, sier Syrian Observatory for Human Rights, en syrisk eksilorganisasjon med base i London.

Sjefen for FNs menneskerettighetsorgan, Navi Pillay, sier FN ikke lenger klarer å holde oversikt over hvor mange som har mistet livet i uroen i Syria. Så langt har 5.400 personer blitt drept, ifølge FNs tall.

Sjefen for Den arabiske liga, Nabil al-Arabi, opplyste torsdag at han og Qatars statsminister Hamad bin Jassim Al-Thani lørdag drar til New York for å søke støtte til en plan om hvordan de skal håndtere urolighetene i Syria.

- De to skal møte FNs sikkerhetsråd på mandag for å få godkjenning til en plan fra Den arabiske liga som innebærer at president Bashar al-Assad skal overgi makten til visestatsministeren, sier Arabi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere