RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mangel på olje gir den høye oljeprisen

Sist oppdatert:
Center for Global Energy Studies (CGES)tar til motmæle mot OPEC og hevder at den høye oljeprisen skyldes en faktisk mangel på olje i markedet, og ikke spekulanter, slik OPEC påstår
Det går frem av CGES seneste månedsrapport publisert mandag.

- Oljeprisen reflekterer en genuin mangel på olje i markedet, skriver analysebyrået.

CGES viser til de laveste kommersielle lagrene i USA på nær 30 år, økte shipping kostnader og indikasjoner på høy etterspørsel som de viktigste årsakene til dagens høye oljepris.

- Oljemarkedet signaliserer uten usikre termer at verden har for lite olje, mener CGES.

CGES ser en vekst i etterspørselen etter olje i år på 1,5 millioner fat pr. dag, og analysehuset ser ikke behov for produksjonskutt fra OPEC som følge av større vekst i etterspørselen enn ventet i 2003.

CGES mener at den sterke økonomiske snuoperasjonen i 2003 har ført til at konsumet er høyere enn det markedet generelt trodde.

OPEC har i lengre tid forsvart å vente med å øke produksjonskvotene med at oljeprisen har vært drevet opp av en svakere dollar og spekulasjon i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere