RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS TV (Reuters)

- Mangler mat, medisiner og bensin

Sist oppdatert:
Syriske styrker intensiverer aksjonene i Syria. Søndag skal 52 personer ha blitt drept i landet.

Syriske styrker intensiverte søndag sin aksjon mot en østlig by, for å forsøke å forhindre at de stadig økende antiregjeringsdemonstrantene vil eskalere under muslimenes hellige måned, ramadan. Styrkene skal ha overfalt sivile i minst to byer, og minst 52 personer skal ha blitt drept, ifølge menneskerettighetsgrupper. Dødstallet vil trolig stige, melder nyhetsbyrået AP.

Den verste volden fant sted i den østlige byen Deir el-Zour, hvor tropper har trappet opp beleiringer, som allerede har pågått i flere dager. Minst 42 mennesker ble drept i et raid i byen som startet før daggry søndag.

Les også: Jeg fikk ordre om å utføre folkemord

- De uumanitære forhold i byen er svært dårlig, fordi den har vært beleiret i ni dager, forteller en aktivist som vil være anonym, han befinner seg i Deir el-Zour.

- Det er mangel på medisin, morsmelkerstatning, mat og bensin. Byen er fullstendig lammet, sier aktivisten.

Angrepet på Deir el-Zour er en del av den siste fasen av regjeringens aksjon som startet for en uke siden, like før starten av ramadan, da mange muslimer faster fra soloppgang til solnedgang, og samles i moskeen for nattbønn. Regjeringen har forsøkt å hindre de store moskeesamlingene fra å snu i nye regjeringsdemonstrasjoner, som har pågått i landet siden mars.

Åtte babyer drept
En menneskerettighetsgruppe sier at åtte premature barn døde etter at myndighetene kutte strømmen til et sykehus i den krigsherjede byen Hama onsdag. Dette skal også være en del av en aksjon mot regjeringsdemonstrantene, skriver CNN.

1700 personer skal til nå være drept, ifølge aktiviser og menneskerettighetsgrupper. Presidenten Bashar Assads regime, bestrider dødstallene og klandrer en utenlandsk sammensvergelse for uroen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere