*Nettavisen* Nyheter.

- Mann har løsnet skudd

Bevæpnet politi gjennomførte aksjon i Kautokeino.

30.04.10 07:16

Oppdatering: Ingen ble skadd, opplyser politiet. Mannen ble pågrepet klokken 22.30 uten dramatikk og ble deretter fraktet til arresten i Alta. Politiet fortsetter etterforskningen fredag morgen.

En mann med våpen skal ha forskanset seg i et bolighus på et lite sted i Kautokeino kommune, melder Finnmark Dagblad.

Politiet har fått melding om at det er løsnet skudd fra et våpen, og styrker fra flere steder i Vestfinnmark politidistrikt har nå kommet fram.

Etter det Finnmark Dagblad kjenner til skjer politiaksjonen på et sted med svært få hus og et godt stykke utenfor Kautokeino tettsted, men politiet vil foreløpig ikke gå ut med nøyaktig hvor.

Fungerende stabssjef i Vestfinnmark politidistrikt, Sissel Barman, sier til Finnmark Dagblad i 21-tiden i kveld at politiet er på plass i området, men situasjonen er fortsatt uløst.

Politiet har ikke fått meldinger om personskader, men politimester Geir Ove Heir har gitt ordre om full bevæpning av styrkene.

- Noen har allerede kommet fram, og flere mannskaper er på vei, sier politimesteren.

Ifølge politimesteren har politiet fått melding om at det er løsnet skudd fra et våpen utenfor et bolighus, mens mistenkte nå oppholder inne i huset. Noe mer ønsker politimesteren ikke å si.

Ifølge NRK har mannen skutt mot en annen person.

- Jeg kan bekrefte at det er løsnet skudd mot en annen person. Men vedkommende ble ikke truffet, så det er ikke personskader i saken, sier fungerende stabsjef i Vest-Finnmark politidistrikt, Sissel Barman til NRK.

Ifølge TV 2 har en kvinne og to barn blitt evakuert.

De tre ble evakuert fra samme hus som den antatte gjerningsmannen nå befinner seg i.

- Disse ble evakuert ved 20.50-tiden. Vi vet ikke om gjerningsmannen befant seg i huset på det tidspunktet, sier politimesteren.

Dermed skal det ikke lenger befinne seg andre personer i huset, som politiet omringer i Gargoluoppal, noen mil fra Kautokeino i retning Karasjok.

Les flere saker i Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.