RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mann i 40-årene forsøkte å kidnappe jente (10)

(Hammerfest Kommune)
Sist oppdatert:

(Nordlys) Politiet i Vestfinnmark melder tirsdag kveld at de etterlyser en mann i 40-årene etter et kidnappingsforsøk i Hammerfest.

- Tirsdag 23. april klokken 14.31 ble politiet kontaktet av personell fra Baksalen skole i Hammerfest. De kunne opplyse at ei jente på 10 år som er elev ved skolen hadde meldt fra at hun var forsøkt dratt inn i en bil like ved skolen, skriver politiet på sin Facebook-side.

Troverdig
Ifølge operasjonsleder Tommy Flåten fremstår jenta som veldig troverdig.

- Vedkommende har fysisk tatt tak i henne flere ganger. Første gangen klarte hun å riste seg løs. Andre gangen tok han hardere tak i henne. Da satt jenta i å hyle, og klarte deretter å riste seg løs og løpe fra stedet, forteller Flåten til Nordlys.

Han forteller at de har tett dialog med jenta, foreldrene hennes og skolen.

- Vi tar dette veldig alvorlig. Det går heldigvis greit med jenta, forteller han.

Foreldre varslet
Skolen har allerede tatt kontakt med foreldrene på skolen for å varsle om hendelsen. Etter det politiet kjenner til samsnakker også foreldrene nå for å hindre at ungene går alene.

- I morgen vil vi være tilstede og patruljere langs skoleveien. Det er viktig at vi viser oss i uniform og prater med ungene for å skape trygghet, sier Flåten.

Det går til sammen 215 elever på Baksalen skole, fordelt på ti klassetrinn.

Mann i 40-årene
Politiet ønsker tips fra publikum vedrørende en lys blå bil av SUV-type. Bilen skal ha en skade av et eller annet slag i bakdøren på førersiden, skriver politiet, som oppgir følgende signalement på føreren:

Mann i førtiårene, ca. 170 centimeter høy, normal kroppsbygning, mørkt kort slett hår, litt skjegg, mørk blå dongeribukse og sort skinnjakke.

- Vi har ingenting å tape på å gå ut med en så konkret beskrivelse. Vanligvis er beskrivelsene ganske vage. Nå har vi klare signaler på mannen, og da er det rett og gå ut med det, sier Flåten.

Hvis man har tips i saken, kan man ringe politiet på 784 28000.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere