*Nettavisen* Nyheter.

- Mann i skuddsikker vest skjøt og drepte politikvinne

Politietterforskere jobber på stedet i forstaden Montrouge der en politikvinne ble drept, og en kommunalt ansatt ble kritisk skadd torsdag morgen. Foto: Charles Platiau

Usikkert om skytingen har sammenheng med terrorangrepet.

08.01.15 15:15

En mann kledd i skuddsikker vest åpnet onsdag morgen ild med automatvåpen mot politiet i forstaden Montrouge sør i Paris. En politikvinne ble drept i angrepet.

En kommunalt ansatt er også såret, men utenfor livsfare, ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve, som forlot et krisemøte på Elysee-palasset i Paris for å dra til åstedet for skytingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisens journalist Simen Lønning rapporterer fra Paris.

Det er ikke etablert noen forbindelse mellom skyteepisoden og terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

Ifølge Cazeneuve ble politiet angrepet da de undersøkte en trafikkulykke. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Gjerningsmannen skal ha vært bevæpnet med maskinpistol av typen MP5 og bar en skuddsikker vest.

Tidligere skrev Le Monde at én mistenkt var pågrepet og at det var usikkert hvorvidt det var én eller to gjerningspersoner.

Hendelsen skjedde like etter klokken 8 i Montrouge, en forstad sør for Paris. Statsminister Manuel Valls har beskrevet skyteepisoden som svært alvorlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

AKSJONER: Politiet har det siste døgnet gjennomført en rekke aksjoner for å ta terroristene etter terrorangrepet i Paris. Foto: Francois Nascimbeni (AFP / NTB Scanpix)

Sju pågrepet så langt
Politiet i Paris har så langt pågrepet sju personer i jakten på gjerningsmennene bak terrorangrepet mot Charlie Hebdo, ifølge Frankrikes innenriksminister.

– Det er en pågående etterforskning. Sju personer er pågrepet, sa innenriksminister Bernard Cazeneuve til radiostasjonen Europe 1 torsdag morgen.

Ifølge en politikilde skal det dreie seg om både kvinner og menn i miljøet rundt de to brødrene som er mistenkt for å stå bak angrepet, melder AFP.

Klikk på bildet for å forstørre.

ETTERLYST: Politiet har offentliggjort navn og bilde på to personer som er etterlyst for terrorangrepet. Foto: (NTB Scanpix)

Også statsminister Manuel Valls uttalte torsdag til radiokanalen RTL at flere hadde blitt pågrepet i jakten på gjerningsmennene, men han ønsket ikke å gå inn på hvor mange det dreier seg om.

To antatte gjerningsmenn er fortsatt ikke funnet, ifølge Valls. De to er kjent for etterretningen, og de ble «uten tvil» fulgt med på allerede før terrorangrepet mot det franske satiremagasinet onsdag.

Tolv personer ble drept og elleve såret i angrepet på Charlie Hebdo onsdag formiddag. Tilstanden er kritisk for fire av de sårede. (©NTB)


Klikk på bildet for å forstørre.

Fransk politi og brannvesen på plass på åstedet der en politikvinne og en kommunalt ansatt ble skutt torsdag morgen. Politikvinnen døde senere av skadene. Gjerningspersonen, som hadde på seg en skuddsikker vest, flyktet fra stedet. Foto: Thomas Samson

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag