RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mann i skuddsikker vest skjøt og drepte politikvinne

Politietterforskere jobber på stedet i forstaden Montrouge der en politikvinne ble drept, og en kommunalt ansatt ble kritisk skadd torsdag morgen.
Politietterforskere jobber på stedet i forstaden Montrouge der en politikvinne ble drept, og en kommunalt ansatt ble kritisk skadd torsdag morgen. Foto: Charles Platiau
Sist oppdatert:
Usikkert om skytingen har sammenheng med terrorangrepet.

En mann kledd i skuddsikker vest åpnet onsdag morgen ild med automatvåpen mot politiet i forstaden Montrouge sør i Paris. En politikvinne ble drept i angrepet.

En kommunalt ansatt er også såret, men utenfor livsfare, ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve, som forlot et krisemøte på Elysee-palasset i Paris for å dra til åstedet for skytingen.

Nettavisens journalist Simen Lønning rapporterer fra Paris.

Det er ikke etablert noen forbindelse mellom skyteepisoden og terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

Ifølge Cazeneuve ble politiet angrepet da de undersøkte en trafikkulykke. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Gjerningsmannen skal ha vært bevæpnet med maskinpistol av typen MP5 og bar en skuddsikker vest.

Tidligere skrev Le Monde at én mistenkt var pågrepet og at det var usikkert hvorvidt det var én eller to gjerningspersoner.

Hendelsen skjedde like etter klokken 8 i Montrouge, en forstad sør for Paris. Statsminister Manuel Valls har beskrevet skyteepisoden som svært alvorlig.

AKSJONER: Politiet har det siste døgnet gjennomført en rekke aksjoner for å ta terroristene etter terrorangrepet i Paris.

Sju pågrepet så langt
Politiet i Paris har så langt pågrepet sju personer i jakten på gjerningsmennene bak terrorangrepet mot Charlie Hebdo, ifølge Frankrikes innenriksminister.

– Det er en pågående etterforskning. Sju personer er pågrepet, sa innenriksminister Bernard Cazeneuve til radiostasjonen Europe 1 torsdag morgen.

Ifølge en politikilde skal det dreie seg om både kvinner og menn i miljøet rundt de to brødrene som er mistenkt for å stå bak angrepet, melder AFP.

ETTERLYST: Politiet har offentliggjort navn og bilde på to personer som er etterlyst for terrorangrepet.

Også statsminister Manuel Valls uttalte torsdag til radiokanalen RTL at flere hadde blitt pågrepet i jakten på gjerningsmennene, men han ønsket ikke å gå inn på hvor mange det dreier seg om.

To antatte gjerningsmenn er fortsatt ikke funnet, ifølge Valls. De to er kjent for etterretningen, og de ble «uten tvil» fulgt med på allerede før terrorangrepet mot det franske satiremagasinet onsdag.

Tolv personer ble drept og elleve såret i angrepet på Charlie Hebdo onsdag formiddag. Tilstanden er kritisk for fire av de sårede. (©NTB)


Fransk politi og brannvesen på plass på åstedet der en politikvinne og en kommunalt ansatt ble skutt torsdag morgen. Politikvinnen døde senere av skadene. Gjerningspersonen, som hadde på seg en skuddsikker vest, flyktet fra stedet.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere