Gå til sidens hovedinnhold

- Mann siktet i Sigrid-saken

Oslo-politiet skal ha siktet en mann for falsk forklaring i forbindelse med Sigrid-saken.

Mannen skal tidligere ha vært inne til avhør hos politiet, men skal nå være siktet for å ha avgitt falsk forklaring, melder TV 2 Nyhetene.

Nettavisen har så langt ikke lyktes i å få kontakt med politiinspektør Hanne Kristin Rohde eller advokat Harald Stabell, som bistår familien til Sigrid.

Talspersonen til Sigrid-familien, Geir Strand, vil ikke kommentere den angivelige siktelsen overfor Nettavisen, og henviser til advokat Harald Stabell.

- Vil ettergå vitneforklaringer
Rohde vil verken avkrefte eller bekrefte overfor TV 2 Nyhetene om politiet har siktet en mann i forbindelse med forsvinningen.

- Det er klart at vi i en så stor etterforskning alltid vil ettergå vitneforklaringer ekstra grundig, men vi kan ikke komme inn på nå hva som er den generelle status på det spørsmålet, sier Rohde.

Pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Turid Grøndal, vil heller ikke kommentere saken ytterligere.

- Som Hanne Kristin Rohde sa på TV 2-innslaget, så vil hun verken avkrefte eller bekrefte opplysningene, sier Grøndal.

Tidligere politiinspektør i Oslo, Finn Abrahamsen, som har flere ganger uttalt seg om forsvinningssaken, har ikke noe formening om dette kan være et gjennombrudd i saken.

- Falsk forklaring er alvorlig i utgangspunktet, men spørsmålet er hva dette gjelder, hva han eventuelt har forklart seg falskt om. Det er vanskelig å si noe om dette, sier Abrahamsen til Nettavisen.

Meldt savnet 5. august
16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne fra Østensjø i Oslo ble meldt savnet for natt til 5. august. Hun ble meldt savnet av foreldrene cirka klokka 00.30 natt til søndag 5. august.

Politiet iverksatte en leteaksjon som etter hvert involverte mange frivillige. Saken har vakt stort engasjement i lokalmiljøet og på sosiale medier.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg