Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mann tente på seg selv utenfor Kongressen

Foto: GARY CAMERON
Sist oppdatert:
En mann er kritisk skadd etter at han skal ha satt fyr på seg selv på gressplenen utenfor Kongressen i USAs hovedstad Washington.

Washington (NTB-Reuters-AFP): Forbipasserende vrengte av seg T-skjortene og brukte dem for å slukke flammene på kroppen til den brennende mannen.

- Bevisene peker mot at han satte fyr på seg selv. Men etterforskningen pågår fortsatt, sier talskvinne Gwendolyn Crump i politiet.

CNN melder at mannen ifølge vitner helte bensin over kroppen sin før han tente på fredag ettermiddag lokal tid. Mannen ble hentet av et ambulansehelikopter som landet midt i National Mall, og sykehuset opplyser på Twitter sent fredag kveld at tilstanden hans er kritisk.

- Han var den eneste personen midt på promenaden. Fem menn slo ham med T-skjortene sine. Da han falt om var armene hans helt hvite. Han var ille forbrent, sier Nicole Didyk, som var på løpetur da i området da hun så en mann med det som hun beskriver som små flammer på seg.

En forbipasserende fortalte Didyk at han hadde sett offeret bærende på en rød bensinkanne før hendelsen. Ifølge henne takket offeret personene mens de hjalp til med å slukke ilden, og han skal ha vært ved bevissthet da han ble brakt til sykehus.

Hendelsen skjedde dagen etter en dramatisk biljakt som endte med at en kvinne ble skutt og drept av politiet i samme område. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!