- Marita og Melanie favoritter

Idol-deltakerne har kåret hvem de tror går videre til Idol- finalen. Se video, bilder og intervju.

16.02.06 08:12

(Nydalen/SIDE2): Etter onsdagens semifinale i Idol er deltakernes dom klar. De åtte semifinalistene peker ut Melanie Helmichsen (16) og Marita Johansen (17) som kveldens favoritter.

Sukkersøte Melanie Helmichsen (16) ble skrytt opp i skyene av dommerpanelet onsdag kveld.

- Du hadde den beste auditionen av alle i Stavanger, og du skuffet ikke i dag. Stemmen din er helt fantastisk, skrøt Amund etter sjarmtrollet Melanies opptreden.

Alle dommerne lot seg imponere av stavangerjentas sangprestasjoner, men mente Joss Stone-sangen «Super duper love» var et dårlig låtvalg.

Godt og norskt
Det aller første norske innslaget i årets semifinaler kom fra tromsøværingen Marita Johansen. Hennes originalitet gikk rett i hjertene til dommerpanelet.

  • Se stor bildespesial nederst i artikkelen.

- Du har en kjempeflott utstråling, og vi tror 120 prosent på deg når du synger, sa Hans Olav.

- Du gir et godt inntrykk, og skiller deg ut på en god måte. Og at du synger på nordnorsk gir deg lo selvfølgelig plusspoeng, spøkte Amund.

- Harry med Cher
Cindy E. Kvinlaug fra Kvinesdal har ifølge dommerne en «beintøff stemme». Men i kjent stil fant de andre ting å hakke på:

- Du har en tendens til å velge litt småharry låter, smalt det fra Amund etter Cindys fremførelse av Cher-låta «Just like Jessie James».

- Denne låta er jo ikke fin, presiserte Tone-Lise.

Dommerne forventet mer av Cindy, og selv om hun fikk mye skryt for stemmen mente Hans Olav kveldens opptreden var hennes dårligste noensinne i Idol.

- Ja, jeg er harry
Cindy er ikke det minste flau over harrystempelet:

- Klart jeg er harry! Har til og med blitt kåret «Årets harry» – og det på harrystedet Kvinesdal! flirer Cindy til side2.

Snille-Tor
Dommerne hadde sprikende meninger om hvorvidt Colyplay-sangen «Fix you» var et godt låtvalg for Siri Helene.

Hans Olav mente at låtvalget svekket den ellers så sterke sangprestasjonen, mens Amund mener Siri Helene «har evnen til å gjøre alle sanger til sin egen».

- Her var det var høy hådehud-faktor. Det var helt utrolig nydelig å høre på, sier den ellers så slemme Tor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.