*Nettavisen* Nyheter.

- Markerte seg med P4-konsesjonen

Tidligere NJ-leder Olav Njaastad mener Valgerd Svarstad Haugland trengte P4-konsesjonen for å markere seg i mediepolitikken.

20.06.08 11:02

Tidligere leder for av Norsk Journalistlag, Olav Njaastad, søkte på «Svarstad Haugland og kirke» og gjorde tilsvarende med «Svarstad Haugland og medier» på nettet.

- På det første søket kom det 120 treff, på det andre tre, fortalte Njaastad på et seminar om radiokonsesjon-saken i går, i regi av Rådet for anvendt medieforskning.

Ifølge Dagsavisen mener Njaastad søket reflekterte at Svarstad Haugland i praksis var 97 prosent kirkeminister og tre prosent medieminister.

- Konsesjonssaken var en særdeles opportun sak for å markere seg selv og KrFs verdier. P4 har i sin arroganse aldri sett dette – i hvert fall ikke i forkant av tildelingen, sa Njaastad på seminaret.

- Som ivrig lytter av «Politisk kvarter» på P2 hver morgen, registrerte jeg gjennom hele høsten 2002 et gradvis økende press mot KrF om å markere seg sterkere, sa tidligere styreleder Stein Gauslaa i Kanal4 i går.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.