RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Martine-saken vil eksplodere

Foto: Metropolitan Police (AP)
Sist oppdatert:
Tror Jemen kan bli presset til å utlevere Abdulhak.

- Fordi Jemen nå er på topp i det internasjonale nyhetsbildet, vil Martine-saken om kort tid trolig eksplodere i amerikanske og arabiske medier, sier sikkerhetsanalytiker Arne Elias Corneliussen til Aftenposten.

Corneliussen er engasjert som rådgiver for Martines far og han er talsmann for Magnussen-familien. Hans oppdrag i Jemen er å sørge for at Farouk Abdulhak blir utlevert til britisk politi.

- Vil vekke avsky
- Det er viktig å kommunisere tydelig at tiden nå er inne til å få ham til London snarest mulig, og at det haster med en slik løsning dersom saken ikke skal bli en enda større, internasjonal belastning for den mistenktes familie og for Jemens lederskap, sier Corneliussen.

Han begrunner dette med at det i USA og i Jemens arabiske naboland foreløpig ikke er kjent at myndighetene lar sønnen til en venn av presidenten slippe unna utlevering og etterforskning for mistanke om drap og voldtekt i London, og at saken vil vekke avsky når den blir kjent.

Saken har ikke vært framme i jemenittiske medier siden en regjeringskontrollert avis kort omtalte den rett etter drapet i 2008, ifølge Corneliussen.

- Ingen sammenheng
Utenriksdepartementet ser imidlertid ingen umiddelbar sammenheng mellom det internasjonale nyhetsbildet og en eventuell utlevering av Farouk Abdulhak.

- Norge presser på der det er mulig for at den antatt skyldige skal stilles for retten. Men vi ser ingen direkte sammenheng mellom mulighetene for det og det som nå skjer i Jemen, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen i UD til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere