RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Annette Sand/Mediehuset Nettavisen

- Materalistisk og følsom

Hun har en av Norges største blogger og viser hverdagen sin som ingen realityserie ville ha klart. Møt Annette Haga (19) her.

(Side2:) At blogging er vår tids største publiseringssuksess er ingen overdrivelse. Blogger leses i samme størrelsesorden som VG på nett hver måned og det uten de samme markedsbudsjettene. Mange bloggere velger å legge både blogg og inntjening på blogg hos etablerte kanaler, men noen tar skrittet helt ut for å gjøre alt selv. En av disse bloggerne, som nå har inngått samarbeid med Mediehuset Nettavisen, er Annette Haga:

- På mange måter er Annette Haga og Mediehuset Nettavisen litt av samme skole. Vi har også bygget opp noe fra bunnen av uten hjelp av etablerte kanaler, sier redaktør i Nettavisen Thomas Witzø-Bjølmer.

Annette Haga har bygd opp sin suksess steg for steg med å gjøre seg selv, og sin blogg kjent gjennom sosiale medier og aktiv deltagelse i bloggmiljøet, men hvem er personen bak?

- Jeg er en jente med stor interesse for klær og mote. Materialistisk, følsom, snill og kreativ. Liker å uttrykke meg, skrive ned tanker og dele inspirasjon. Nitten år, har nettopp flyttet inn i egen leilighet i hovedstaden og har planer om å drive med journalistikk og foto fremover. Elsker å reise og oppleve nye ting. Har ikke peiling på pengeforbruk og shopping er min yndlingsaktivitet.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Hvorfor blogging?
Mediehuset Nettavisen har allerede et samarbeid med det som ofte omtales som Norges bloggdronning, Ida Wulff, og Annette Haga blir den andre bloggeren man inngår samarbeid med:

- For oss er dette helt klart en situasjon begge parter tjener på, både redaksjonelt og kommersielt. Ser man på mennesker under en viss alder, det som man kan høres eldgammel ut ved å si: de unge, så er det mye større sannsynlighet for at de leser en blogg enn en etablerte mediekanal. Samtidig er det slik at redaksjonell påvirkning og lærdom fra etablerte medier kan hjelpe bloggerne til å utvikle sin egen publisering, sier Thomas Witzø-Bjølmer.

Annette Haga er enig og mener veksten bare har begynt:

- Blogging er et fenomen som bare blir større og større på grunn av oppmerksomheten man får. Jeg syns blogging er utrolig morsomt og mulighetene har ingen grenser. Utviklingen fremover tror jeg blir spennende.

Vant til rampelyset
Annette Haga er vant til rampelyset og har etter all sannsynlighet en stemme du har hørt før:

- I tillegg er jeg glad i å synge, har vært med både i MGPjr for fire år siden... og «Det store korslaget» hos Team Vinni.

Du kan høre Annettes sang på MGP jr her

Se hennes opptreden i MGP jr ved å klikke her (cirka 22 minutter ut i sendingen)

Du kan se Annette Haga i «Det store korslaget» nederst i denne saken.

Flere blogger? Besøk blogglisten.no her

Et sted å uttrykke seg
At oppmerksomheten som hun får er en positiv greie er hun helt åpen på:

- Jeg blogger for å ha et sted å uttrykke meg, og det er gøy med all oppmerksomheten. Har alltid skrevet massevis med dagbøker, men det er ekstra morsomt å få tilbakemeldinger fra andre. Det har blitt en slags avhengighet, og jeg prøver å oppdatere så mye som mulig.

Leserne er også veldig viktig for Annette:

- Jeg bryr meg om leserne mine og lar dem ta del av livet mitt. Jeg deler mye av meg selv, på godt og vondt. Noen ganger er det lett å glemme at alt jeg skriver er offentlig, og det kan bli litt for personlig. Men jeg er meg selv, åpen og ærlig, og det er derfor jeg har kommet så langt med bloggen.

Leses av unge jenter
Leserne til Annette er i samme alder og av samme kjønn som Annette Haga:

- Bloggen min appellerer først og fremst til jenter i alderen 14-25 med tanke på innholdet i innleggene. Det går mye i fashion, skjønnhet og tankene mine. Det er vel sånn at noen kjenner seg igjen i det jeg skriver, og blir inspirert av det jeg gjør og har på meg. Jeg vet også at en del gutter følger med på den, muligens litt i hemmelighet. De syns antagelig det er gøy å få et innblikk i hvordan jeg lever.

Vise meninger
Med et ønske om en fremtid i journalistikk og fotojournalistikk er det slik at Annette gjerne vil komme med sine meninger og stå for dem, og samtidig prøve å formidle på best mulig måte:

- Det viktigste med bloggen min er at jeg kan vise mine meninger for hele verden. Det finnes ingen begrensninger utenom de jeg setter selv, og jeg er glad for at den ytringsfriheten finnes. Jeg prøver å holde en positiv tone og ikke klage for mye. Jeg vil at leserne mine skal bli i godt humør av å klikke inn hos meg! Jeg prøver ikke å provosere, og liker å skrive innlegg som treffer folk i hjertet. Jeg har tatt opp mange alvorlige emner, slik at det ikke bare blir overfladisk.

Bare overfladisk?
Mange blogger fra unge jenter får kritikk for at de er overfladisk fokusert, hva sier du til det?

- Selv om jeg blogger mye om utseendet er det absolutt ikke bare det jeg har å komme med! Jeg har jevnlige «confession time»-innlegg der alle leserne mine skal få lov til å uttrykke seg i kommentarfeltet. Alle kan skrive nøyaktig det de har på hjertet - og tømme seg for mange følelser. Det kommer veldig mye trist lesning ut av dette. Men jeg håper det kan hjelpe noen til å føle at de ikke er alene. Det er så mange ting som ofte blir gjemt bort og ikke snakket om, og jeg syns det er så dumt. Derfor syns jeg det er viktig å utnytte det at bloggen min har blitt så stor til noe positivt, og gjøre slike ting.

Drømmejobben
Så er spørsmålet - hva blir drømmejobben?

- Jeg er glad i å skrive og elsker mote - så moteredaktør er drømmejobben min. Det er jo litt av det samme jeg driver med gjennom bloggen min, så det hadde vært perfekt å ha en jobb som føles som en hobby. Jeg liker også veldig godt fotografi og grafisk design. Kunne tenke meg å dra til New York til høsten og begynne studiene der!

Her kan du besøke bloggen til Annette - www.nettenestea.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere