RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Måtte ikke legge fram Bergstøs notat

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Statsråd Audun Lysbakken hadde ikke behøvd å legge fram dokumentene med statssekretær Kirsti Bergstøs notater.

Om to uker skal Audun Lysbakken velges til ny leder i SV. Det er slett ikke sikkert pengegranskingen i departementet hans er ferdig innen den tid, melder NTB.

Tirsdag tar Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite opp Lysbakken-saken til behandling. Det er ventet at de åpner sak og kaller ham inn til høring.

Samtidig fortsetter mediene å endevende saken om pengestøtte til Jenteforsvaret.

La fram internt dokument
VG skriver mandag at SV-statsråden ikke hadde behøvd å legge fram dokumentene med statssekretær Kirsti Bergstøs (SV) håndskrevne påtegninger for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Ifølge avisa viser disse dokumentene at hun trosset embetsverket i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet ved å gå inn for støtte til Jenteforsvaret.

- Dette er et såkalt internt saksforberedende dokument, og disse kan normalt sett unntas offentlighet, sier Anders Anundsen, leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, til VG.

- Jeg tar ansvar
- Jeg er sjef i dette departementet. Jeg tar ansvar for alt vi gjør. Det er ikke snakk om å skyve medarbeidere foran seg, sa Lysbakken til NTB lørdag ettermiddag. Han understreker at han har tillit til alle i departementets politiske ledelse - også Bergstø.

E-postgransking vil ta flere dager
Den hardt pressede barne- og likestillingsministeren har beordret flere parallelle gjennomganger for å komme til bunns i saken om den omstridte bevilgningen til Jenteforsvaret.

For det første skal alle e-poster som er sendt inn og ut av departementet i forbindelse med saken, gjennomgås på nytt. Dette vil ta flere dager, og Lysbakkens stab har innhentet eksperthjelp fra Departementenes servicesenter for å forsikre seg om at søkene som gjøres er gode nok.

Samtidig er departementet i gang med å kontrollere alle tilskudd som i fjor ble utbetalt til ulike aktører og formål.

Omfattende arbeid
- Dette arbeidet er omfattende og vil ta noe tid. Vi tar sikte på å oversende resultatene av denne gjennomgangen til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i løpet av de nærmeste ukene, sier seniorrådgiver Helge Skinnes i kommunikasjonsenheten i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet til NTB.

Landsmøte 10. mars
Dermed er det fare for at selvforsvarssaken fortsatt vil henge over Lysbakken og kreve solide doser av oppmerksomheten når han tar over som SV-leder etter Kristin Halvorsen under landsmøtet på Lillestrøm 10. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere