RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mattilsynet følger ikke opp Riksrevisjonens pålegg

Oslo (NTB): Matprodusenter lider fortsatt under Mattilsynets inkonsekvente regeltolkning rundt om i landet, mener NHO, halvannet år etter at Riksrevisjonen krevde bedring.

Stikkprøver viste den gang at hvilket svar næringsaktører får, varierer for mye mellom ulike distrikts- og regionkontorer. NHO Mat og Landbruk mener næringsutviklingen fortsatt hemmes av dette, skriver Nationen.

Spesielt er betingelsene for å drive slakterier forskjellige rundt om i landet, men bedriftene selv er redd for konsekvensene ved å gå ut med kritikk, sier administrerende direktør Gaute Lenvik.

- Det er et demokratisk problem når det kan oppfattes som om det er ulike regler i ulike deler av landet. Vi har eksempler på saker som opplagt er behandlet forskjellig. Utfallet blir at det kommer næringsvirksomhet ett sted, og ikke et annet sted, sier han, og ønsker at regjeringen organiserer Mattilsynet på en bedre måte.

NHO-foreningen, som har 850 medlemsbedrifter, mener også at Mattilsynet tar for lite hensyn til næringslivet, og «bare har veterinærbrillene på», i møte med EU. Tilsynet representerer Norge når Unionen lager nye regler for næringsmiddelindustrien.

Mattilsynet ble etablert i 2004. Riksrevisor Jørgen Kosmo var lite fornøyd etter i fjor å ha sendt like saker til behandling blant Mattilsynets 54 distriktskontorer og åtte regionkontorer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere