RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Media satte oss i fare

Foto: Twitter skjermdump/Privat
Sist oppdatert:
Utøya-offer retter kraftig kritikk mot pressen etter massakren.

Tore Christensen (25) fra Drammen er aktiv i Buskerud AUF. Han befant seg midt i dramaet som utspant seg på Utøya fredag. På lørdag retter han kraftig kritikk mot media på sin Twitterprofil, og mener de som var til stede på Utøya og forsøkte å gjemme seg fra gjerningsmannen, ble satt i fare av journalister som forsøkte å oppnå kontakt med flere av deltakerne der ute.

«Jeg utfordrer NRK som ringte meg mens jeg gjemte meg på Utøya til å be om unnskyldning for å ha satt oss under større press og i fare. », skrev han på sin Twitterprofil lørdag.

Et par timer før, twitret han dette:

«Politi, frivillige, helsepersonell og båtfolk fortjener ros. Det gjør ikke pressen. Pressen hindret flukt og skapte farlige situasjoner».

- Ringte like etterpå
Han forteller om en situasjon som opplevdes som svært dramatisk

- Jeg satt i kafébygget, og hørte at en fyr ble skutt 2-3 meter unna. Like etter, det føltes i hvert fall som en veldig kort stund etter ringte NRK. Jeg hadde på lydløs og prøvde å være musestille, forteller Tore Christensen til Nettavisen.

- Provosert
Han understreker at denne kritikken ikke gjelder bare NRK.

- Dette handler om pressen generelt. Jeg blir veldig provosert når man vet at det pågår en ekstraordinær situasjon, så ringer de etter folk som de ikke vet er på øya eller ikke mens de forsøker å gjemme seg. Jeg kan forstå at pårørende som kanskje ikke tenker klart ringer, men jeg hadde litt høyere forhåpninger til ansvarsyrket pressen har, sier han.

Han forteller at han har pratet med mange som ble oppringt av forskjellige medier.

- Ganske mange av dem jeg pratet med etterpå hadde fått en telefon fra en eller annen form for media. Spesielt VG var veldig pågående, forteller han.

Og legger til:

- Jeg håper virkelig ikke noen ble røpet mens de ble ringt opp av pressen.

Ba om unnskyldning
Christensen forteller at journalisten som ringte han nå har bedt om unnskyldning.

- Han har tatt kontakt, og jeg fikk beskjed om at NRK skal gå igjennom rutinene sine, de har forklart at de ringte meg fordi de trodde at jeg var på landsiden for å ha vakt, sier han.

Satt inne på toalettet
Han forteller at han sammen med fire andre personer satt inne på toalettet i kafébygget hele tiden mens skytingen pågikk.

- Vi forsøkte å holde hverandre rolig hele tiden.

- Hvordan ble dere reddet?

- Vi hørte det ekte politiet som ropte kommandorop. Jeg har aldri blitt så glad for å se politi før, sier han.

- Han befinner seg nå trygt hjemme hos moren sin i Drammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere