RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Meldte ikke videre da innringer varslet om trippeldrapet

Sist oppdatert:
Årdal (NTB): AMK-sentralen fikk inn en telefon om en «terrorhandling» og flere drepte på Valdresekspressen. Meldingen ble ikke gitt videre, melder NRK.

Politiet har sendt en redegjørelse til Justis- og beredskapsdepartementet, der de gir en faktaskildring av hendelsesforløpet. NRK har fått tilgang til denne, som tar for seg dramaet minutt for minutt.

I redegjørelsen går det fram at en av innringerne til nødtelefonen til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), brukte begrepene «terrorhandling», «flere drepte» og «en person truet med kniv». Denne meldingen kom inn klokken 17.40.

Den dramatiske meldingen klokken 17.40 ble aldri videreformidlet fra AMK til de to andre nødetatene, går det fram av politiets redegjørelsen, melder NRK.

Det er stikk i strid med gjeldende instruks om «trippelvarsling» - som betyr at alle etatene skal varsles om ulykker og alvorlige hendelser.

Det er politimester i Sogn og Fjordane politidistrikt Ronny Iden som har forfattet dokumentet, men han ønsker ikke å si så mye til NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere