RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mellom 10 og 20 barn utsatt for overgrep

Sist oppdatert:
Syv personer er siktet for en sedelighetssak i Nord-Trøndelag.

Politiet i Nord-Trøndelag etterforsker en sedelighetssak hvor mellom 10 og 20 barn kan ha blitt utsatt for seksuelle overgrep. Politiet sier det er vanskelig å tallfeste hvor mange barn de mener er fornærmet i saken.

Politiadvokat Amund Sand sier til NRK at barna er i alderen fra tolv til 15 år gamle, og er bosatt på forskjellige steder i landet.

- Seksuell omgang ved samleie
- Det er alt fra de mer alvorlige handlingene som er seksuell omgang ved samleie, til mindre graverende forhold, sier politiadvokat Amund Sand til NRK.

Saken ble rullet opp da en mindreårig jente varslet om et forhold til politiet på Østlandet like før jul. Dette førte til at en mann ble pågrepet i Nord-Trøndelag.

Pedofilt nettverk
Det ble iverksatt en omfattende etterforskning av det politiet omtaler som et pedofilt nettverk. På det meste var åtte personer siktet, men en av sakene ble henlagt.

Politiet hevder de siktede har vært i kontakt med hverandre via Internett. Temaet for kontakten skal ha vært seksuelle overgrep mot barn.

- Tar kontakt på Internett
Sand sier at flere av forholdene, som er fra 2009 og 2010, gjelder personer som skal ha opprettet kontakt med barn via Internett.

- Denne saken handler om at det etableres kontakt med unger på nettet, en arena som er naturlig for barn, sier Sand til NRK.

Det har ikke vært mulig for Nettavisen å få en kommentar fra Sand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere