RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

- Men det var i selvforsvar

Sist oppdatert:
Geir Stenes (48) unge drapsmann sier han brukte kniven mer enn hundre ganger i selvforsvar.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Tirsdag starter drapssaken mot 20-åringen som er tiltalt for det svært brutale drapet på Geir Stene (48) i Oslo.

Mandag 26. januar 2009 ble Geir Stene drept med over hundre knivstikk i sin mors leiligheten på Haugenstua.

Tirsdag morgen satt den svært unge mannen på tiltalebenken. I en for stor skjorte og med kortklippet hår skal den unge mannen forklare seg med Stenes familie og en skoleklasse på tilhørerbenken i den alt for lille rettssalen. En sal som gjør at de fornærmede i saken (etterlatte etter Geir Stene) måtte sitte blant elevene på tilhørerbenken.

- Jeg er skyldig men det var i selvforsvar, sa 20-åringen på spørsmål om han erkjenner skyld.

- Da erkjenner du ikke skyld etter tiltalen, forklarte dommeren.

Drapsvåpen i kjøkkenskuffen
Geir Stene ble funnet av sin datter 29. januar 2009, altså noen dager etter at drapet ble begått. Etterforskningen ledet politiet til den 20 år gamle mannen som nå har erkjent å ha drept Stene denne kvelden.

I kjøkkenskuffen fant politiet drapsvåpenet som var brukt til å drepe Stene. Han fikk over 100 knivstikk over store deler av kroppen. Naboer hørte høylytt bråk i leiligheten drapskvelden, og leiligheten bar også sterkt preg av kamp da de ankom tre dager senere.

Erkjente drapet
Naboer fortalte politiet om bråket 26. januar. Funn i leiligheten gjorde at politiet mente at også gjerningspersonen hadde fått skader.

Politiet sjekket om noen hadde vært på legevakten den aktuelle kvelden. På denne lista fant de mannen som nå er tiltalt for drap.

I det første politiavhøret hadde 20-åringen forklart at han kunne ha sett Stene i rusmiljøet foran Oslo Sentralbanestasjon. Han nektet da for å ha vært i Stenes leilighet.

Dagen etter kom han tilbake til politihuset på Grønland og erkjente drapet.

Han hevdet da at dette ble gjort i selvforsvar, men påtalemyndigheten mener at det ikke var det. Hele bevisspørsmålet under den fire dager lange rettssaken blir derfor om drapet ble begått i nødverge eller ikke.

Tok ut penger
Geir Stene var i ferd med å bygge opp et nytt liv etter år med rusproblemer, da han ble drept.

Få timer før naboene hørte bråket i leiligheten, tok Geir Stene ut 3000 kroner fra en minibank på Oslo Sentralstasjon. Det ser ut til at han gjør dette frivillig, og at det ikke står noen personer sammen med ham.

Etter å ha tatt ut penger på Oslo S, har han tatt seg tilbake til leiligheten på Haugenstua.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere