RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- Men en voldtektsmann er jeg ikke

Sist oppdatert:
Christer Tromsdal innrømmer at han har gjort mye dumt.

BORGARTING LAGMANNSRETT (Nettavisen): - Jeg skjønner godt at denne saken fremstår som meget spesiell. Jeg har, som andre, blitt rørt av historiene til NN (kona som mener hun ble voldtatt av Tromsdal), og jeg har forståelse for at forklaringen sammen med disse brevene, gjør at man kan stille spørsmål med hva jeg gjør i en ankesak, sa Christer Tromsal i retten onsdag.

- Men min opplevelse av sannheten, og hva som har skjedd, er totalt annerledes enn det NN har fortalt.

- Det er ikke til å legge skjul på at jeg har gjort mye i media, og at jeg har en troverdighet som står i minus. Jeg har fått kjørt meg, men vær så snill å se på denne saken med objektive øyne, ba Tromsdal Borgarting lagmannsrett før han startet å forsvare seg mot anklagene onsdag.

- «Golddiggers»
Tromsdal fortalte at han hadde møtt NN på utestedet Golden Room.

- Det var i et miljø med mange vakre kvinner og mange dumme menn med mye penger. Det er et sted hvor det er mange «golddiggers» for å si det stygt, sa Tromsdal.

De to ble samboere etter kort tid, og giftet seg etter tre måneder. Det første overgrepet kona har forklart seg om, skal ha skjedd tre uker etter ekteskapsinngåelsen. Da fikk hun, etter egen forklaring, brannsår på ryggen etter å ha blitt misbrukt sovende av Tromsdal.

Aldri voldtekt
- Jeg har aldri har hatt sex med henne uten at hun ville det. De gangene vi har hatt sex sammen, så har hun vært seksuelt aktiv, sa Tromsdal i retten.

- Dette var normal sex. At hun lager en historie med rus og voldtekt er helt galskap, sa Tromsdal og påpekte at det er svært vanskelig å misbruke en sovende person på en sofa slik at hun får brannsår på ryggen.

Tromsdal forklarte at kona ofte fikk black-outs etter fester, slik at hun ikke husket hva som skjedde kvelden før. Heller ikke at de hadde hatt sex.

Gjennom et år skal Tromsdal ifølge kona ha voldtatt henne ved en rekke anledninger. I denne perioden flyttet de to fra hverandre. Likevel var de på nærmest ukentlige ferieturer (blant annet fem ganger på Geilo, fire ganger i Monaco, og minst en gang i Italia).

De to oppsøkte også lege sammen for å se om de kunne få barn. Dette var lenge etter at de grove overgrepene skal ha funnet sted.

- Han var så flink med ord. Jeg trodde på ham, sa NN i retten om hvorfor hun ikke brøt forholdet helt.

- Jeg gjorde hva som helst
Men ifølge Tromsdal var det aldri noen voldtekter. Problemet hans, er at han har erkjent å ha voldtatt sin kone i et brev til henne.

I følge Tromsdal hadde NN problemer fra tidligere som han ønsket å hjelpe henne med. Problemet var at hun opplevde at det var han som var problemet.

- Jeg var så glad i den jenta og jeg ville hjelpe henne. Hun var verdens hyggeligste person når hun var edru, men når vi skulle diskutere problemer så ville hun ikke snakke. Da fløy glass og kopper vegg-i-mellom.

Så når kona ba ham skrive et brev der han skulle stoppe å ha sex med henne uten hennes samtykke, så gjorde han det.

- Jeg ville gjøre hva som helst. Hun fikk bestemme hvordan hun ville ha det, og jeg gjorde alt for å få det rolig i hjemmet, sa Tromsdal.

- Jeg har rotet og gjort mye rart, men noen voldtektsmann er jeg ikke. Jeg går aldri inn i avtaler uten å sjekke alt skikkelig, men i kjærlighetslivet er jeg en skikkelig idiot, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere