RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mennesker er grådige!

Sist oppdatert:
- Mennesker er grådige. Hele tiden vil de bare ha mer og mer, ler TV-aktuelle Sturla Berg Johansen.

(SIDE2): Komiker Sturla Berg Johansen er aktuell som programleder for gameshowet «Deal or no Deal» som starter lørdag kveld.

Det er en vanvittig mulighet og rein lotto. Det er bare moro, også er det elegant lørdagsunderholdning. Det er litt Las Vegas over det, forteller programlederen engasjert.

- Jeg kjenner igjen meg selv. Mennesker er grådige, hele tiden vil de ha mer, bare litt til, ler han.

Lang vei tilbake
Han synes ikke veien tilbake til underholdningsverdenen har vært tøff, men mener likevel at terskelen for å komme på TV-skjermen er høyere enn når det gjelder å drive med stand up.

- Nei, jeg har jobbet mest med stand up, da kan jeg si hva jeg vil. Men det er TV jeg synes er moro og der er terskelen høyere, sier han og tar en pause.

- En klubbeier synes det er kult med en gammel knarker, men på TV representerer du kanalen og er ansiktet utad.

Setter pris på tilliten
På tross av beste sendetid er han ikke nervøs, for Berg Johansen er tillitserklæringen den største seieren uansett. Han legger til med et smil at om programmet ikke blir populært, så er han ikke redd for det.

- Jeg er vel en av de artistene i Norge som har god erfaring med å gå på trynet!

Lei fokus på fortiden
Komikeren har flere ganger vært i medienes fokus, blant annet etter å ha valgt å gå offentlig ut med de tidligere rusproblemene sine.

Men nå er han lei av at det fokuseres på fortiden.

- Det har vært bra, men mest slitsomt. Jeg har valgt det selv, men er lei av å snakke om det. Jeg skjønner ikke at pressen er interessert, uansett så handler det om det, sier han oppgitt, men legger til:

- Det har også vært viktig. Jeg har fått mye tilbakemeldinger fra folk som har forandret livene sine etter å ha hørt på show, foredrag eller radio, og det er bra.

- Opptatt av fasade
Berg Johansen mener det største problemet i samfunnet er at vi skammer oss. Han synes mennesker bør gi «litt mer faen», da blir det lettere å leve.

- Mennesker er så opptatt av å holde fasaden at de nesten ikke vet hvilket bein de skal stå på, påpeker han.

Programlederen legger til at han har mistet noen venner. Han mener det kan være vanskelig å ha med ham å gjøre for han kunne ikke brydd seg mindre om staffasjer.

- Programmet må ses
«Deal or no Deal» er et spill som er vanskelig å forklare kort, men det er veldig lett når du ser det, mener Berg Johansen.

Konseptet er et gameshow der deltakeren skal velge en av 26 kofferter, og i denne kofferten, som forblir spillerens gjennom hele programmet, befinner det seg en pengesum som kan være fra 50 øre til 3 millioner kroner. Den såkalte «banken» vil underveis i programmet tilby spilleren en pengesum i bytte for spillerens koffert.

- Det er veldig inkluderende, du trenger ikke kunne noe annet enn å plukke ut en koffert, sier Sturla Berg Johansen.

Ikke materialistisk
Berg Johansen kjenner igjen lysten på å gamble, men påpeker at han er forsiktig, det kan være lett å bli revet med.

- Jeg er ikke så opptatt av penger. Det viktigste er tak over hodet og mat. De siste åra har det også handlet om gjeld, men jeg er ikke spesielt materialistisk.

Hadde komikeren selv vunnet den største pengesummen i «Deal or no Deal», er drømmen klar.

- Da ville jeg kjøpt huset til far på Tjøme.

Se premieren på «Deal or no deal» på TV 2 lørdag 30. september klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere