*Nettavisen* Nyheter.

- Mer penger til studentene

8 av 10 nordmenn vil at studentene skal studere på heltid.

14.02.07 09:22

Dette viser ferske tall fra en ny undersøkelse utført av Sentio opinionsbyrå, på oppdrag fra Norsk Studentunion (NSU) og Universitas.

- Fantastisk
80,9 prosent er for at studenter skal få nok penger til å kunne studere på heltid. Bare 6,7 prosent er negative.

- Dette er jo helt fantastisk, sier NSU-leder Jens Maseng til Universitas. Maseng mener Sentio-undersøkelsen sender ut et sterkt politisk signal.

- Folk flest ser nytten av høyere utdanning, og jeg håper og tror at regjeringen også ser verdien av et høyt utdanningsnivå. Regjeringen har gode intensjoner, og har uttalt at de skal øke studiestøtten. Jeg har tro på at de overholder det løftet, forklarer han.

Kan ikke love økning
Statssekretær Per Botolf Maurseth i Kunnskapsdepartementet vil likevel ikke love å øke studiestøtten mer enn en økning som følger prisveksten. Han tolker tallene som støtte til regjeringens utdanningspolitikk.

- Dette viser at regjeringens vilje til å satse på økt studiefinansiering, er i tråd med befolkningens ønsker, sier Maurseth til avisen.

I rapporten Studenters Levekår 2005, utarbeidet av Statistisk Sentralbyrå (SSB), kommer det frem at 56 prosent av studentene jobber ved siden av studiet. 46 prosent av disse jobber fordi studiestøtten ikke strekker til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.