- Mer sex i låtene

Plateaktuelle John Legend har laget et mer voksent album denne gangen.

06.11.08 15:08

(biipMag): Han har solgt mer enn fem millioner album verden over og gitt ut flere hitsingler som «Ordinary People», «So High» og «Heaven». Han har også mottatt fem Grammy-priser og kritikere har kalt ham et geni og en ambassadør for soulen. Likevel hviler ikke Legend på laurbærblad, men fortsetter å pushe seg selv i nye retninger.

Oppdaget av Kanye
John Legend, født John Stephens, begynte å spille piano da han var fire år gammel og han sang i kirkekoret fra han var syv år.

Det var først da Legend møtte Kanye West at han fikk sitt store gjennombrudd. Han signerte som artist hos Kanyes «G.O.O.D Music production» i 2004, noe som kom til å bli en smart beslutning ettersom Legend ble supersanger over natta og ble til en stor komersiell suksess.

- Vil samarbeide med Amy og Beyoncé
Legend har fått mulighet til å samarbeide med mange kjente sangere og musikere de siste årene, men det er fortsatt noen han gjerne kunne tenkt seg et samarbeid med:

Jeg vil intervjue Michael fordi jeg er nygjerrig på hva han tenker på nå og om han kommer ut med ny musikk

- Jeg skulle gjerne samarbeidet med Amy Winehouse, Beyoncé og Alicia Keys, forteller han i et radiointervju.

I tillegg kunne han også hatt lyst til å intervjue popkongen Michael Jackson for å få et innblikk i tankene hans:

- Jeg vil intervjue Michael fordi jeg er nysgjerrig på hva han tenker på nå og om han kommer ut med ny musikk.

- Høres ikke ut som meg
Legends albumdebut het «Get Lifted» og inneholdt sanger i rolig tempo med urban klang. Deretter kom oppfølgeralbumet, kalt «Once Again», i 2006 som inneholdt 60-tallsinspirerte og instrumentelle låter. Hans nye album «Evolver» kom ut 28.oktober i år og er langt fra nostalgisk:

- Dette albumet høres ikke ut som meg. Tempoet er mye raskere enn jeg noengang har gjort før. Det kommer til å være annerledes for folk fordi «Evolver» har litt mer instrumentering enn jeg har pleid å ha før. Men det er ikke sik at du ikke vil kjenne meg igjen som artist, det er fortsatt meg, forteller John Legend til Billboard.com.

Hjelp fra André 3000
Den første singelen fra det nye albumet er «Green Light», der gjesteartisten er André 3000 fra gruppa Outkast:

- Jeg er en ordentlig André-fan og han rapper ikke så mye lenger så jeg er veldig glad han har lyst til å gjøre dette. Jeg vet at han ikke hadde valgt å være med på sangen hvis den ikke var «hot», forteller Legend som har lagt bort piano til fordel for «partybeats».

Stjernegjester
Det er flere celebre gjesteartister på Legends nye album. Vi finner blant annet låten «No Other Love» der Estelle bidrar. Det er også en låt med Brandy og låtskriving av Ne-Yo.

På den Pharrell-produserte låten «It´s Over Now», synger Legend sammen med Kanye West.

LES VÅR PLATEANMELDELSE AV JOHN LEGENDS ALBUM I VÅRT NYE PRINTMAGASIN!

Forvent at jeg eksperimenterer. Forvent at jeg alltid nærmer meg musikken på nye og forskjellige måter

Mer sex enn før
Legends favorittsang på albumet er «Good Morning» som er mer sexy enn hans tidligere sanger:

- Sangene mine handler alltid om kjærlighet og hengivenhet, forteller Legend og legger til: - Good Morning handler mer tydelig om sex enn jeg har skrevet om før. Før eller senere måtte jeg gå «R.Kelly» med fansen min, uten å gå hele veien.

En utvikler
Tittelen på Legends nye album «Evolver» reflekterer sangerens ambisjoner og at han konstant prøver å utvikle seg som person og som artist. Legend sier at han har reflektert over sin egen utvikling og mener at i dette stadiet av livet er han mer selvsikker enn han noengang har vært før:

- Jeg er mer engasjert i verden rundt meg. I hvert aspekt i livet mitt - i forhold, seksuelt, følelsesmessig, intellektuelt, har jeg blitt voksen. Dette albumet forteller om hvor jeg er akkurat nå.

- Noen folk har laget de samme albumene år etter år og de vil ikke dytte seg selv fremover, forteller Legend og legger til:

- Det er ikke sånn jeg er. Forvent at jeg eksperimenterer. Forvent at jeg alltid nærmer meg musikken på nye og forskjellige måter, sier han på sin MySpace-side.

Se og hør John Legend sammen med Andre 3000 (fra Outkast):

Hva synes du om John Legends sanger? Kommentér nederst i artikkelen!

HTML EMBED

ANDRE SAKER I SERIEN UKENS ARTIST:
Jennifer Hudson: Fra Idol til Sex og singelliv

Tooji: - Ble ikke popstjerne over natta

Lauren de Miranda: Får hjelp av Eminems hitprodusenter

Thea Saliba: 17 år og popstjerne

Tokio Hotel: Tokio Hotel elsker...

Lady Gaga: - Har lært å overleve som artist

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.