RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Metoden til det syriske regimet er drep, drep, drep!

200 slaktet nær Damaskus. Bilder og videoer fra en ny massakre strømmer ut av Syria.

Minst 200 mennesker skal være drept i en massakre i byen Daraya. Syriske styrker skal ha slaktet minst 200 mennesker.

Det blodige overgrepet mot sivilbefolkningen skal ha skjedd i Daraya som ligger i nærheten av Damaskus. Styrkene til president Bashar al-Assad tok nylig tilbake kontrollen over byen, og massakren skal være hevn for motstanden i byen, melder Reuters.

- Daraya har blitt plukket ut fordi byen ligger nærme hovedstaden, og det var en av byene der opprøret mot Assad begynte. Byen var en spydspiss i de fredelige opptøyene i begynnelsen av opprøret. Det virker som om regimet tror at den eneste måten å få slutt på opprøret på, er å drepe, drepe, drepe. Innerst inne vet de at de mislykkes, men de vil ødelegge så mye som mulig før det er over, sier han til CNN.

Hendelsen har ikke blitt bekreftet av myndigheter i Syria, og journalister har ikke lov til å reise inn i landet. Informasjonen må derfor tas med forbehold.

Rapporten kommer fra Abu Kinan som Reuters har snakket med. Han sympatiserer med dem som ønsker å endre regimet i landet.

- I den siste timen har 122 kropper blitt funnet. To dusin har blitt skutt av snikskyttere. Resten har blitt henrettet med skudd på kloss hold, sier Kinan.

I moské
Aktivistgruppen i Daraya sier i en pressemelding at «Assad's arme har gjennomført en massakre i Daraya». Et eksempel er drapene på Quassaa-familien der tre barn, deres far, mor og tre andre slektninger ble drept, melder

En sladdet video som Sky News har publisert kan du her. Nederst i saken kan du se den usladdete versjonen lagt ut på YouTube. Nettavisen advarer mot sterke bilder. Videoen er viser en rekke unge døde mennesker som ligger side om side i moskeen Abu Suleiman al Darani i Daraya. De døde har alle skuddhull i hodet og/eller brystet.

- En massakre, sier mannen som filmer.

- Du ser hevnen til Assads soldater mot folket i Daraya. Mer enn 150 døde på gulvet i denne moskeen.

Funnet i hus
En annen aktivist - Mohammad Hur - sier at 36 unge menn var funnet drept i en annen bygning i byen, sammen med flere hardt skadde mennesker.

- Vi jobber nå med å identifisere de døde og hvordan de døde. Forundersøkelsene tyder på at de er skutt på kloss hold i ansiktet, hodet, nakken og halsen, sier han.

Informasjonen om massakren en den siste i en lang rekke blodige hendelser som har blitt rapportert om fra innsiden av Syria. Søndag ble det også meldt om kraftige sammenstøt mellom Assads soldater og opprørere sørvest for Damaskus. Du kan se video fra disse krigshandlingene under bildelenkene.

Her er bilder fra kamphandlingene sørvest for Damaskus.

Her er kan du se video fra massakren i Daraya. Vi advarer mot sterke bilder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere