RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mette-Marits dødsangst

Sist oppdatert:
Prins Sverres innleggelse på sykehus får bred og dramatisk dekning i tyske ukeblader. – Legene kjemper for prinsens liv, heter det.

(BERLIN/side2:) Tysk presse har flere ganger trampet over når det gjelder dekningen av Mette-Marit. En kjapp gjennomgang av de billige ukebladene i Tyskland viser at Mette-Marit fremdeles er hett stoff.

- Sorgfull og hjelpeløs
Prins Sverres innleggelse har derfor ikke gått upåaktet hen, og de fleste antyder at situasjonen er verre enn det norske hoffet vil ut med.

- Hvor syk er egentlig Mette-Marits baby? Spør Die Neue Frau, som har saken over hele førstesiden av magasinet under tittelen «Mette-Marit i stor sorg».

Alle ukebladene har festet seg ved professor Dag Bratlids uttalelse til aftenposten.no om at små barn på denne årstiden ofte får det såkalte RS-viruset (Respiratory Syncitial Virus).

- Kjemper for Sverres liv
Bladet skriver dog at hoffet understreker at innleggelsene ikke skyldes noe alvorlig, men bladet spinner videre på at RS-viruset kan være farlig.

- Det er bare Mette-Marit, familien og hoffet som virkelig vet hvor syk prinsen er, skriver ukebladet.

- Legene kjemper for babyens liv, slår Das Neue fast. - Dødsangst for sin lille sønn, skriver Das Neue Blatt.

Kronprins Haakon nevnes omtrent ikke i noen av artiklene, selv om Das Neue Blatt skriver at han også var på sykehuset.

Frau Aktuell slår fast at det har vært dager med «tårer og angst» for Mette-Marit. De fleste artiklene avslutter med at de nå håper at prinsen vil bli raskt frisk igjen.

I motsetning til det svenske kongehuset, har det norske bestemt seg for ikke å gå til sak mot de tyske ukebladene for usannheter. Det er imidlertid kjent at kronprinsessen og kronprinsen har reagert sterkt – spesielt på skriverier rundt Mette-Marits sønn Marius.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere