*Nettavisen* Nyheter.

- MGP er en god anledning til å skrive om menneskerettigheter

Oslo (NTB): En rekke organisasjoner oppfordrer pressen til å skrive om Aserbajdsjans utfordringer med menneskerettigheter i forkant av årets finale i Melodi Grand Prix.

Amnesty International, Human Rights House Foundation, Norsk Journalistlag, Norsk p. e. n og Den norske Helsingforskomiteen oppfordret fredag norsk presse til å rette søkelyset mot den manglende respekten for menneskerettigheter i Aserbajdsjan når de skal dekke den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Baku i slutten av mai.

Hvert år ser over 100 millioner mennesker Melodi Grand Prix. Dette mener organisasjonene er en god anledning til å avdekke menneskerettighetsovergrepene som foregår i Aserbajdsjan.

På et seminar fredag hadde organisasjonene samlet Vugar Gojajev (leder for Human Rights House og skribent) og gravejournalist Khadija Ismajilova, som fortalte om et land med flere politiske fanger, et land uten fri presse, og en familie som styrer landet med jernhånd.

De oppfordret pressen til å se bak glansbildet som republikken prøver å skape ved å bruke over 4 milliarder kroner på arrangementet.

Ifølge The Public Association for Assistanse to Free Economy går en del av pengene til å fremstille landet som en framgangsrik og demokratisk stat som ikke bryter menneskerettighetene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.