RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Milliardfregatter brukes som deleskip

Oslo (NTB): Flere av de nyeste fregattene til marinen ligger til kai og brukes som deleskip, ifølge Aftenposten. Bare én av de fem fregattene som ble levert mellom 2004 og 2011, skal være fullt ut operativ.

Fregattene ble innkjøpt for over 20 milliarder kroner og bygd i Spania, men problemer med både mangel på bemanning og kapasitet og kompetanse på vedlikeholdet av fregattene har ført til en dramatisk situasjon, skriver Aftenposten.

Det har nå blitt praksis å flytte våpen- og skipstekniske deler mellom skipene for å gjøre dem klare til ulike oppdrag, noe som skal ha svekket de forskjellige skipenes kampevne betraktelig.

Årsaken til situasjonen skal være at fregattene ble mye dyrere enn forventet, noe som førte til at det ikke ble inngått noen drifts- og reservedelsavtale med det spanske verftet som sto for byggingen av skipene.

Bare ett av dem skal være i full operativ drift, nemlig KNM Fridtjof Nansen som leder den internasjonale flåten som leter etter pirater i Adenbukta utenfor Somalia.

Informasjonsoffiser i Sjøforsvaret, Nils Kristian Haugen, sier imidlertid til avisen at fregattene blir «driftet i henhold til det vedtatte driftskonseptet». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere