*Nettavisen* Nyheter.

- Millionkrav mot silikonlege

Inne på dette fotorommet tok legen bildene som politiet mener handler mer om sex enn legeundersøkelse. Det private sykehuset i Porsgrunn sparket legen da saken ble avdekket. Legen jobbet parallelt på Rikshospitalet. Foto: Geir Fragell (PORSGRUNN DAGBLAD)

Legen tok seksuelt motiverte bilder av en pasient.

12.05.11 13:20

Det private Ibsensykehuset i Porsgrunn mener den siktede legen har påført dem stor skade og vurderer å kreve erstatning som kan komme opp i et millionbeløp, skriver Porsgrunn Dagblad.

Det bekrefter ledelsen ved sykehuset overfor PD.

Politiet siktet i september i fjor legen for å ha tatt seksuelt motiverte bilder av en kvinnelig pasient, i forbindelse med undersøkelser før et plastisk kirurgisk inngrep i brystene. Legen ble pågrepet og vareterktsfengslet.

Saken skapte en mistillit til sykehuset som forårsaket nærmest full stopp i pågang fra pasienter, og dette vedvarte et halvt år.

Mer enn 1,5
Sykehusledelsen har beregnet de direkte skadefølgene til mer enn 1,5 millioner kroner, men kravet som trolig vil komme som en del av straffesaken er foreløpig ikke fastsatt.

Fylkeslege Steinar Aase sier fylkeslege og helsetilsyn helt siden saken ble avdekket har vurdert den som en stygg sak.

Forlenger
Statens Helsetilsyn avgjorde nylig at legen ikke får tilbake sin legeautorisasjon før tidligst til høsten.

- Han ble fratatt sin autorisasjonen i september, og i april valgte Statens Helsetilsyn å forlenge inndragelsen med et halvt år, fram til 6. oktober, sier Steinar Aase.

Fotoshoot
I forbindelse med undersøkelser før det plastisk kirurgiske inngrep i den unge kvinnens bryster, skal legen ha arrangert den rene fotoshoot med pasienten, inne på et lite rom på det private sykehuset der han jobbet.

På rommet, som er et fotorom sykehuset bruker ved ordinære undersøkelser, skal legen ha tatt bildeserien av kvinnen som politiet mener er seksuelt motiverte og straffbare.

Legen jobbet på Rikshospitalet da han ble engasjert som spesialist på brystinngrep ved sykehuset i Porsgrunn.

- Vurderer varig tap
- Saken er fortsatt under politietterforskning. Den behandles også fortsatt i Statens

Helsetilsyn, med spørsmål om varig tap av autorisasjonen, sier fylkeslege Aase.

Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre opplyser at politiet har gjennomgått store mengder data fra beslaglagte PC-er hjemme hos legen, og at de har gjort funn av viktige støttebevis.

- Etterforskningen er ferdig, og vi jobber nå med å finne en medisinsk sakkyndig som skal vurdere materialet opp mot det faglige perspektivet den siktede legen påberoper seg, sier Fossli Sæthre.

Legen hevder han ikke har gjort noe galt, og at undersøkelsen og bilder er faglig forsvarlig. Dette ønsker altså politiet å få vurdert fra uhildet faghold, før saken sendes over til statsadvokat for vurdering av tiltale.

Les flere saker fra Porsgrunn Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.