- Min drømmemann er myk

Linn Skåbers drømmemann må tørre å kjenne på sine myke sider.

07.11.08 09:38

(SIDE2): Menn tenker tydeligvis på mer enn damer, sex og fotball og kanskje overraskende for noen er det to damer som har skrevet forestillingen «Vi menn».

Komikerne Linn Skåber og Shabana Rehman tok gladelig jobben og møtte mange menn i sin søken etter mannens aller innerste tanker.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Flest menn
- Det var jo ikke så rart at det var jeg som fikk jobben. Hvem er det som har vært sammen med flest menn på teateret her? spøker Linn under pressevisningen på Oslo Nye Centralteatret, torsdag.

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

De to kvinnene har ifølge regissør Johannes Joner laget mosaikk av mannenes liv ved å snakke med ulike menn om hva de tenker på når de står på ski, sjekker opp damer eller ser ut som de ikke tenker i det hele tatt.

- Det vi tror kommer fram i «Vi menn» er et sant bilde av mannen, sier Joner. Selv var Linn Skåber mest overrasket over mennenes åpenhet i forhold til henne.

- De åpnet seg og snakket blant annet om forholdet til mødrene sine. Noen har ikke kontakt med mødrene sine i det hele tatt mens andre snakker med mamma hver dag. Det var på en måte både sårt og rått på en gang, forklarer Linn til Side2.

Mennene Linn intervjuet viste også stor kjærlighet, særlig overfor kompisene sine.

Pinlig intimhygiene
- Mange litt eldre menn fortalte at de savner de gamle kompisene sine i hverdagen og snakket om hvor mye kompisene betyr for dem. Det de var minst åpne om var helt klart intimhygiene, da ble de brydd og særlig pinlig ble det da de for eksempel avslørte at de barberer seg andre steder enn i ansiktet.

Selv om mennene som Linn har snakket med kommer i alle mulige versjoner så kan hun se fellestrekk.

- Bortsett fra at de alle er bortskjemte barn som sitter i sofaen og lar mamma dulle for seg, så har de faktisk alle en ansvarsfølelse for samfunnet som jeg ble imponert over. De vil beskytte familien sin og litt av urmannen er fremdeles igjen i dagens mann. de har et instinkt som vil beskytte.

Mann, men ikke manisk
Linn har jobbet mye med menn gjennom sin karrierevandring og er glad i mange ulike menn. Hun har allikevel noen klare kriterier for hvordan drømmemannen hennes skal være.

- Han må tørre å være mann, men ikke bli manisk. Han må ikke være redd for sine myke sider i hvert fall.

Skuespillerne som spiller Linns menn er Dennis Storhøi, Anders Hatlo, Johannes Joner, Jon Bleiklie devik, Jan Martin Johnsen og Assad Siddique.

- Det er jo litt underfundig at det er to damer som har skrevet forestillingen, sier skuespiller Assad. Det gir jo en ekstra dimensjon.

Assad var programledere for «Midt i Smørøyet» på 80-tallet og har senere vært med i kjente norske filmer som «Kalde føtter» og «Izzat».

Han mener den udefinerte mannsrollen kan være et problem for noen menn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Helle Nilsen

- Det fins noen som tviholder på urmannen i seg, men det at det kreves mer av mannen nå enn før er på både godt og vondt. Åpner man seg så er det også lettere å stille seg åpen for hogg.

Nesten jente
I forestillingens sekvens kalt «Testosteron» får pressen som er til stede en liten smakebit på hva publikum kan vente seg på premieren 13. november.

- Sønnen min får kjeft for å ikke tegne på skolen. Hvis han tegner så sier læreren at det er fint. Flink gutt - NESTEN JENTE! sier Johannes Joner.

- Ja vi elsker Kjetil Rekdal, runger det i kor fra de andre gutta. Han må ikke bli den dusten som aldri vinner. JONAS GAHR STØRE plukker ikke av paprikaen på Grandiosaen.

- Han spiser ikke Grandiosa, svarer de andre.

Gransket mannens hjerte
Det som er sikkert er at mannens ulike tabu skal dras fram i lyset - med humor og kløkt.

- Vi har på en måte tatt ut hjertet til mannen, snudd på det, vendt på det plukket litt på det for så å sette det inn igjen, forklarer Linn.

1148

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.