RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mina for stor for Norge

Sist oppdatert:
Den tidligere P3-profilen Trine Grung er ikke i tvil - Mina Hadijan vil komme styrket ut av denne striden.

(Side2): - Mina er for stor for Norge, konstaterer Grung, som nå er programleder i TVNorge.

- Uvanlig med rappkjefta dame
På 1990-tallet var hun programleder i P3, og hun vet hvordan det er å være kontroversiell radioprofil.

- Jeg var nittitallets Mina. Jeg var også kontroversiell, i hvert fall til dame å være. Det er mer uvanlig for en kvinne å være munnrappe. Men slik er det - Mina er en person som man enten hater eller elsker, sier Trine Grung til Side2.

Hun legger til at hun ikke er noen tilhenger av å rakke ned på kolleger på lufta, men mener det må være rom for å blåse ut litt damp.

- Jeg har ikke hørt hva hun sa, jeg har bare lest det på VG Nett, men hvis hun sa det slik så er ikke det bra. Men det er litt av pakken man får når man ansetter Mina Hadjian. Det er å dra det langt å snakke slik, men hun har sikkert vært frustrert over noe og frustrasjonene har kommet ut, sier Grung.

Minas lytter delte seg i to onsdag. En rekke kommentarer på Dagbladets nettsider var i overveiende negative til Mina, men hun fikk snart en støttegruppe på Facebook der pipen stort sett hadde en annen lyd.

Liker folk som skiller seg ut
Grung legger ikke skjul på at hun har sansen for folk som skiller seg ut.

- Jeg elsker folk som skiller seg ut. Jeg sier kjør på. Mange vil sikkert riste på hodet av det jeg sier nå, men stikker du hodet frem må du finne deg i kritiske tilbakemeldinger. Så kan du diskutere opp og i mente om det var riktig å mene slik. I Norge er det slik at alle skal gjøre og mene det samme. I USA hadde det ikke vært noe slik, sier Grung.

- Men det norske folk har talt - de liker Mina, de liker folk som snakker fra levra og ikke bare snakker folk opp etter ryggen, sier hun.

Også NRK-kjendisen Synnøve Svabø synes det er trist at Mina ikke er ansatt i P3 lenger.

- Jeg må være litt forsiktig med hva jeg sier, men jeg synes det er forferdelig synd for NRK når man mister profiler som Mina, som kanskje appellerer til en litt annen målgruppe enn mainstream-lytteren. NRK trenger noen som går litt ut av sporet, sier Svabø til Dagbladet.no.

På Facebook er allerede en støttegruppe opprettet, hvor fans krever Mina tilbake.

Fra før har hun flere fanclubs på Facebook, og en gruppe som aller helst vil ha Mina av lufta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere