*Nettavisen* Nyheter.

- Mine tanker går til det polske folk

Foto: OLIVIER MORIN (AFP)

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) Mottok dødsbudskapet med sorg.

10.04.10 13:32

- Det er med sorg jeg har mottatt budskapet om den tragiske bortgangen til Polens president Lech Kaczynski. Mine tanker går til det polske folk, sier statsminister Jens Stoltenberg i en uttalelse.

- Lech Kaczynski har bidratt til at Polen har befestet sin plass blant Europas demokratiske stater, et sentralt land både politisk og økonomisk. Norge og Polen har i dag et nært samarbeid både i Nato og i EU, gjennom EØS, sier Stoltenberg.

Lech Kaczynski var aktiv i fagbevegelsen Solidaritet og rådgiver til nobelprisvinner Lech Walesa. Han var senere folkevalgt som senator, var justisminister og borgermester i Warszawa. Kaczynski ble valgt til president høsten 2005.

- Jeg har selv møtt Kaczynski flere ganger og fikk inntrykk av et sterkt engasjert menneske. Polen og Europa har i dag mistet en markant politiker, sier Stoltenberg.

Et stort antall polske borgere er bosatt i Norge og bidrar aktivt i norsk økonomi og samfunnsliv. 1300 norske studenter får høyere utdannelse i Polen og legger grunnlaget for økt forståelse og langsiktige bånd mellom våre to land.

President Kaczynski omkom sammen med sin kone Maria Kaczynska og fremtredende medlemmer av det polske samfunnet som ledsaget ham på reise til Russland.

- I dag går mine tanker til det polske folk og til alle de som har mistet sine kjære i denne tragiske ulykken, sier Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.