- Minst 112 drept i flere angrep

Foto: AHMAD AL-RUBAYE (AFP)

Voldsomme eksplosjoner rammet Bagdad sentrum.

08.12.09 11:48

I tillegg er minst 182 skadd i de voldsomme eksplosjonene, som rammet det sentrale Bagdad tirsdag morgen, melder blant annet Sky News, CNN og BBC.

- Sivile og sikkerhetspersonell er blant de drepte, sier talsmann for sikkerhetsstyrkene i Bagdad, majorgeneral Qassim al-Moussawi til Sky News.

Eksplosjonene førte til at store røykskyer dekket himmelen, og skjelvene kunne kjennes over store deler av byen. Deretter ble det hørt sporadisk skyting, i tillegg til utrykningskjøretøy som raskt kom til stedet.

Organisert
Ifølge CNN skal det ha vært minst fem eksplosjoner rundt om i den irakiske hovedstaden, blant annet utenfor to av regjeringsbyggene, inkludert det nye Finansdepartementet.

Det forrige bygget som ble brukt, ble ødelagt i en eksplosjon i august.

En av bombene skal ha eksplodert ved det populære markedet ved Nadha og al-Qashlaplassen, mens en annen gikk av ved den sivile domstolen i Mansour-distriktet.

I tillegg skal også en politipatrulje i al-Dura bydelen ha blitt angrepet.

Eksplosjonene fulgte kort tid etter hverandre, minst tre skal ha skjedd i løpet av et minutt.

Den første fant sted i Dora-distriktet klokken 10 lokal tid. Deretter fulgte tre andre en halvtime senere. Ifølge BBC skal tre av eksplosjonene ha blitt forårsaket av bilbomber, mens et fjerde angrep skal ha blitt utført av en selvmordsbomber.

Ny voldsbølge
Antall drepte i Irak har sunket kraftig i 2009, og volden har i langt større grad preget det krigsherjede Afghanistan, i tillegg til Pakistan, som av mange ses som hovedbase for flere terrororganisasjoner.

Men i høst er Irak igjen rammet av flere store, dødelige angrep. Blant annet mistet 150 mennesker livet da to bilbomber gikk av utenfor justisdepartementet og guvernøradministrasjonen i oktober.

Mandag ble sju skoleelever drept, da en bombe gikk av ved en gutteskole i den sjiamuslimske bydelen Sadr. Over 40 ble skadd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.