- Minst 20 syriske soldater drept på offisersklubb

Beirut (NTB-DPA-AFP): Mens den splittede syriske opposisjonen forsøker å danne en bredere koalisjon under møter i Qatar, ble minst 20 regjeringssoldater drept i et dobbeltangrep sør i Syria, opplyser aktivister.

10.11.12 16:35

Syrias nasjonalråd er i samtaler med andre syriske opposisjonsgrupper i Qatars hovedstad Doha for å forsøke å samle bevegelsen som hittil har vært preget av indre splittelse.

Under samtalene gjør paraplyorganisasjonen Syrias nasjonalråd (SNC) det den kan for å beholde sin ledende rolle i opprøret mot president Bashar al-Assad og arbeidet med veien videre. Organisasjonen legger fram sine egne reformforslag, til tross for at Ahmad Ramadan, som er høyt oppe i SNC, mener det vil være svært vanskelig å komme til enighet med de andre grupperingene.

- Vi har startet en åpen dialog med våre brødre og sett på deres initiativ, sier George Sabra, som ble valgt til SNCs nye leder fredag.

- Men vi har vårt eget synspunkt og våre egne ideer som vi planlegger å fremme.

I mellomtiden gikk president Bashir al-Assads styrker på et nytt tilbakeslag da to bilbomber, ifølge Syrian Observatory for Human Rights, gikk i luften ved en offisersklubb i byen Dara sør i landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.