RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det var i den irakisk hovedstaden Baghdad en bilbombe ekspolderte torsdag
Det var i den irakisk hovedstaden Baghdad en bilbombe ekspolderte torsdag Foto: Google Maps

- Minst 30 drept i begravelsesfølge

Sist oppdatert:
En bilbombe eksploderte i nærheten av et begravelsesfølge i Irak.

Bomben gikk av i et Shia-muslimsk område i hovedstaden Baghdad, ifølge BBC. Poltiet som kom til stedet ble angrepet av de sørgende med anklager om at de ikke hadde klart å bidra med tilfredstillende beskyttelse.

Minst 37 skal være drept og 78 skal være såret, ifølge den irakiske innenriksministeren. Flere Shia-muslimer ble i forrige uke drept i deres årlige pilgrimsferd til den hellige byen Karbala.

Den 22 år gamle universitets-studenten Ali Kamil sier til AP at han løp mot stedet og så flammer som fortsatt sto i været. Kamil forteller også om unge menn som kastet stein mot sikkerhetspolitiet.

Andre vitner sier at politiet svarte med å skyte i løse lufta for å spre den sinte gruppen. Da enkelte i gruppen begynte å skyte tilbake på politiet, besvarte de ilden. Til slutt ble miltære satt inn for å gjenopprette orden.

Utfordringer for statsministeren
Amerikanernes planer om å trekke sine soldater ut fra Irak mot slutten av dette året er ifølge BBC hovedgrunnen til den siste tidens økning i vold og angrep. Angrepene gir den irakiske statsministeren Nouri al-Maliki og hans ustabile koalisjonsregjering ytterligere utfordringer.

Bilen som eksploderte torsdag var parkert i nærheten av begravelsesfølget. I andre deler av hovedstaden krevde tre veibomber fem irakiske liv og 21 ble skadet. En av disse var en politimann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere