*Nettavisen* Nyheter.

- Minst 300 drept i Hama

Foto: - (Afp)

Fredagen alene skal ha krevd min 58 liv.

06.08.11 11:49

Syrias fjerde største by, Hama, har vært som en krigssone etter heftige kamper mellom demonstranter og sikkerhetsstyrkene til president Bashar al-Assad.

- Minst 58 mennesker ble drept i løpet av fredagen, forteller øyenvitner til TV-stasjonen Al-Arabiya. CNN har også mottatt meldinger det samme antallet døde fra et øyenvitne i byen, mens et annet vitne sier han telte 53 døde etter at en panservogn skjøt rett mot et sykehus i Hama.

- 2000 drept
Ifølge CNN skal 300 personer være drept i Hama de siste seks dagene.

Nær 2000 mennesker, hvorav de fleste er demonstranter, har blitt drept de siste fem månedene, ifølge den amerikanske nyhetskanalen.

Familier har vært tvunget til å begrave sine kjære i hager av frykt for å gå til gravstedene, fortalte en innbygger torsdag.

FN-fordømmelse
FNs sikkerhetsråd klarte onsdag kveld omsider å samle seg om en resolusjon som fordømmer regimets voldsbruk i Syria. Men ingenting tyder på at president Bashar al-Assad akter å bøye av overfor regimekritikerne eller utenlandsk press.

Les FN-resolusjonen her

Hama er en by med 800.000 innbyggere. Regimemotstanderne i Syria sier de vil demonstrere hver dag under den hellige fastemåneden ramadan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.