RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Minst 300 drept i Hama

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Fredagen alene skal ha krevd min 58 liv.

Syrias fjerde største by, Hama, har vært som en krigssone etter heftige kamper mellom demonstranter og sikkerhetsstyrkene til president Bashar al-Assad.

- Minst 58 mennesker ble drept i løpet av fredagen, forteller øyenvitner til TV-stasjonen Al-Arabiya. CNN har også mottatt meldinger det samme antallet døde fra et øyenvitne i byen, mens et annet vitne sier han telte 53 døde etter at en panservogn skjøt rett mot et sykehus i Hama.

- 2000 drept
Ifølge CNN skal 300 personer være drept i Hama de siste seks dagene.

Nær 2000 mennesker, hvorav de fleste er demonstranter, har blitt drept de siste fem månedene, ifølge den amerikanske nyhetskanalen.

Familier har vært tvunget til å begrave sine kjære i hager av frykt for å gå til gravstedene, fortalte en innbygger torsdag.

FN-fordømmelse
FNs sikkerhetsråd klarte onsdag kveld omsider å samle seg om en resolusjon som fordømmer regimets voldsbruk i Syria. Men ingenting tyder på at president Bashar al-Assad akter å bøye av overfor regimekritikerne eller utenlandsk press.

Les FN-resolusjonen her

Hama er en by med 800.000 innbyggere. Regimemotstanderne i Syria sier de vil demonstrere hver dag under den hellige fastemåneden ramadan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere