- Minst 32 døde i eksplosjon i kullgruve i Øst-Ukraina

Fortvilte familiemedlemmer har samlet seg utenfor gruva i håp om å få mer informasjon fra hjelpemannskapene

Fortvilte familiemedlemmer har samlet seg utenfor gruva i håp om å få mer informasjon fra hjelpemannskapene Foto: Baz Ratner (Reuters)

Minst 32 personer har mistet livet og 14 er skadd i en gasseksplosjon i kullgruva Zasjadko i Øst-Ukraina.

04.03.15 09:57

Det bekrefter både separatistene som kontrollerer området og myndighetene i Kiev.

– Det jobbes med å få bort den giftige gassen, slik at redningsmannskapene kan gå ned i gruva, sier Vladimir Tsymbalenko fra gruveselskapet.

Flere fanget i gruva

Flere personer skal være fanget, men det er foreløpig usikkert hvor mange som befant seg i gruva da eksplosjonen fant sted. Den russiske TV-kanalen RT får opplyst tall mellom 73 og 203 fra ulike kilder.

Flere familiemedlemmer har samlet seg ved inngangen til gruva i håp om å få mer informasjon, ifølge Reuters' journalist på stedet.

– Er det noen overlevende? Hvorfor skjuler dere sannheten? spurte en av arbeidernes søster.

Mange ulykker

Zasjadko er gruva der 101 personer mistet livet i en metaneksplosjon i 2007. De siste årene har over 200 arbeidere mistet livet i gruva, ifølge RT. I januar ble 500 arbeidere innesperret i gruva, da sammenstøtene mellom ukrainske styrker og de prorussiske separatistene i området førte til et strømbrudd.

– Jeg har jobbet her i 23 år. Dette er den fjerde eksplosjonen jeg kan huske. Min erfaring er at hvis de ikke får alle ut med en gang, vil det bare være lik igjen å hente ut av gruva. Eksplosjoner er fryktelige, sier en gruvearbeider på stedet.

Ukrainske gruver har blitt rammet av en rekke dødsulykker de siste årene. Mange av gruvene er dårlig utstyrt og har sviktende sikkerhetsrutiner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.